Canik’in dev eğitim ordusu

Canik’in dev eğitim ordusu
13.01.2019
A+
A-

Canik Belediyesi tarafından kurulan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü, binlerce çocuk, genç ve kadının gelişimine katkı sağlıyor. Kampüsteki kurs ve eğitim tesisleri her gün binlerce insana kapılarını açıyor.

Türkiye’nin en önemli eğitim merkezlerinden biri olan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü tam bir eğitim ordusuna sahip. Canik Belediyesi’nin kampüs içerisinde kurduğu kurs ve eğitim tesisleri, özellikle hafta sonlarında binlerce çocuk, genç ve kadınla doluyor. Tesislerden yararlanan çocuk ve gençler, aldıkları takviye derslerle geleceğe hazırlanırken, sanatsal faaliyetlerle de kendilerini geliştiriyor. Kadınlar ise, kurslarda hem becerilerini geliştiriyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri el sanatları öğreniyor.

5 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

Oyuncak Müzesi ile 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi’nin yanısıra Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi, Şehit İlhan Varank Etüt ve Eğitim Merkezi, Şehit Türkan Türkmen Tekin Sıbyan Okulu, Şehit Uhud Kadir Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi gibi eğitim tesislere sahip Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nün 5 bin çocuk, genç ve kadına hizmet verdiğine dikkat çeken Başkan Osman Genç, eğitime yaptıkları yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirterek, bilginin en büyük güç olduğu 3. bin yılın başında, bilgili ve donanımlı bir gençlik hedeflediklerini söyledi.

EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLİĞE

Canik Belediyesi olarak en büyük yatırımı gençlere yaptıklarını da ifade eden Genç, “Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Belediye olarak sağlam bir gelecek için eğitime büyük önem veriyoruz. Gençlerimizi fiziki, ilmi, fenni ve ahlaki olarak geleceğe tam donanımlı olarak hazırlıyoruz. Hayatın her alanına ve her yaştan insana hitap eden kampüsümüzün özellikle hafta sonlarında çocuk ve gençlerimizle dolup taştığını görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

‘MİLLİ VE ÜRETEN BİR GENÇLİK’

Bilgi çağında her gencin bilgili ve donanımlı olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, “çağında olduğumuz bu dönemlerde savaşlar artık topla, tüfekle yapılmıyor. Bunun yanında ülkeler arasında algı, bilişim, spor ve sanatla da güç gösterisinde bir savaş yapılıyor. Gençlerimiz sadece üniversiteleri kazanmak için okumamalıdır. Genç beyinler, birlik ve beraberlik için de milli ve üreten bir nesil ortaya koymalıdır. Bu 3. bin yıl savaşlarını ancak bu şekilde kazanabiliriz. Bilişim Bu nedenle geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizi her alanda geliştirmek için yatırımlar yapıyoruz. Milli düşünen ve her alanda üreten bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber