Canik Belediyesi’nde satış bilmecesi!

Canik Belediyesi’nde satış bilmecesi!
26.06.2020
A+
A-

Arsa gitti, para nerede? 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/d ve 43. maddeleri pazarlık usulüne göre 30 Ocak 2019 tarihi ve 2019/32 sayılı encümen kararıyla tapuda yeni mahalle 12482 ada 4 nolu parsel Kamil Cengiz Topaloğlu’na 13,5 milyon TL bedelle satıldı.

SÖZLEŞMEYE NEDEN UYULMADI?
Yapılan bu anlaşma gereği belediyede alacağı olan isimler Kamil Cengiz Topaloğlu’na alacaklarını devretti. Bazı isimlere çekle ödeme yapılırken, diğer alacaklılarla beklemek üzere anlaşmaya varıldı. Yapılan anlaşmada ise 31 Aralık 2020 tarihine kadar 13,5 milyonluk taşınmaz malın herhangi bir 3. kişi veya kuruma devredilmeyeceği taahhüdüne rağmen Topaloğlu 2020 yılının Şubat ayında taşınmazı Mehmet Köksal ve Bilal Ulusoy isimli şahıslara satarak sözleşmeye uymadı.

ALACAKLILAR ŞAŞTI KALDI!
Samunhaber.com’ un haberine göre; Kamil Cengiz Topaloğlu’ndan alacağı olanlar ise olayın öğrenilmesinin ardından büyük şaşkınlık yaşarken arsayı devralan Mehmet Köksal ve Bilal Ulusoy’un bu anlaşma karşılığı belediyeye 650 bin TL hibe yaptığı ve birkaç daire verdiği iddia ediliyor.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Topaloğlu’nun 13,5 milyon TL’lik arsa karşılığı olan paranın 4 milyon TL’sini belediyeye çek verdiği, gerisini de belediyeden alacağı olan kişi ve firmalara söz konusu taahhütnameyi göstererek satış yapılmayacağı güvencesini verdi. Bu arada alacaklı şahıslardan alacaklarını kendisine ‘mahsup’ etmelerini istedi ve bu şekilde tapunun tek sahibi olmuş oldu.

SANDIKÇI’YA CİDDİ SUÇLAMA
Belediyeden alacağı olanlar ise kendilerinin bu isimler tarafından dolandırıldıklarını Başkan Sandıkçı’nın da bu işin içinde olduğunu öne sürerken önümüzdeki hafta içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPACAKLAR
31 Aralık 2020 tarihine kadar satışı yapılamayacağı karar altına alınan sözleşmenin Başkan Sandıkçı’nın bilgisi olmadan verilemeyeceği görüşünde birleşen belediye alacaklıları, “Burada ciddi yolsuzluk olayları yapıldığını düşünüyoruz. Çok kişinin başı yanacak. Bu işi yargı çözecek. Biz bundan sonra adalete güveniyoruz” dediler.

(Kaynak:samsunhaber.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.