Canik Belediyesi eski Başkanı Osman Genç, Meşe Tesisleri işletmecisi Öztürk Samuk’tan ne istedi!

Canik Belediyesi eski Başkanı Osman Genç, Meşe Tesisleri işletmecisi Öztürk Samuk’tan ne istedi!
23.07.2019
A+
A-

Canik Belediyesi eski Başkanı Osman Genç’in yurt dışına çıkış yasağı ve son 5 yıllık döneminde yaptığı yolsuzlukların mercek altına alındığı gündemdeki yerini korurken Osman Genç hakkında yeni iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Akasyamhaberin haberi’ne göre, Canik Belediyesi Meşe Tesislerini belediye ile yapılan sözleşmeyle kiralayan Altıntaş Yemek Fabrikası sahibi Muzaffer Altıntaş, bankalardaki borçlarına kefil olan Öztürk Samuk’a olan taahhüdünü yerine getiremeyince, Meşe Tesisleri kiracılık hakkını Canik Belediyesi encümen kararının da oluruyla Meşe Tesislerini Öztürk Samuk’a devretti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in devir hakkı adı altında 500 Milyar ödemesi gerektiğini belirtmesi üzerine Öztürk Samuk böyle bir paranın ödenmesinin yasal olarak dayanağı olmadığını gerekçe göstererek talebi reddetti.

BELEDİYE MECLİSİ’NİN OLURUYLA

Bunun üzerine Canik Belediyesi Meşe Tesisleri İşletmecisi Öztürk Samuk’a 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre kira alacağı için icra davası açtı.

Öztürk Samuk ise alacak davasının kendisine açılmasını ve 6183 sayılı kanunun bu davada uygulanamayacağını belirterek haciz davasına itiraz etti.

Mahkeme Öztürk Samuk’un itirazını görüşürken Canik Belediyesi’nin haciz işlemleri devam etti ve işadamının bankadaki paralarına ve araçlarına haciz konuldu.

Öztürk Samuk itirazında Canik Belediyesi’nin söz konusu kira alacağını tesisin gerçek işletmecisi Muzaffer Altıntaş’ın banka teminat mektubunu para çevirerek tahsil ettiğini iddia etti.

Mahkeme Öztürk Samuk’u haklı buldu ama geçen süre içeresinde yapılan icra ve haciz uygulamaları, banka hesaplarına konulan bloke ve araçlarının bağlanmasıyla toplamda, eski parayla 35 Trilyon TL, yeni parayla 350 milyar TL zarar etti.

Öztürk Samuk Meşe tesislerini önceki işletmecisi Muzaffer Altıntaş’tan Canik Belediyesi’nin 31.08.2016 tarihli encümen kararıyla aylık 16 bin 085 TL’ye beş yıllığına kiralamıştı.

İki yıl boyunca düzenli olarak kiralarını ödemişti. Canik Belediyesine kira borcu yoktu.

Öztürk Samuk kendisine hukuksuz icra davalarının Osman Genç’in talep etmiş olduğu ve herhangi bir yasal dayanağı bulunmayan 500 Milyarlık devir hakkını ödemeye itiraz ettiği için yapıldığını ve Osman Genç’in kendisine “onu bitiririm” diye haber gönderdiğini ve Osman Genç’in devletin gücünü kullanarak kasıtlı davranışının Meşe Tesislerine müdür diye atadığı Ak Parti Canik ilçe başkanı işletmeci İşten çıkarmasıyla doruk noktaya ulaştığı ve birçok kasıtlı girişimle işletmeciyi taciz ettikleri ve tesise büyük yatırım yapan işletmeciyi hiçbir bedel ödemeden elinden almak için birkaç kasıtlı ihtar gönderildiği belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.