Büyük değişimi ‘Büyük Anadolu Hastaneleri’yle yaşadı

Büyük değişimi ‘Büyük Anadolu Hastaneleri’yle yaşadı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel tarafından ameliyat edilen Mustafa Kayar’ın 9 ay sonrasındaki değişimi görenleri şaşırtıyor.

“Tip 2 diyabet (Şeker) ve obezitenin esiri olamayın tedavi olun” çağrısıyla sadece Türkiye’den değil Dünya’nın dört bir yanından insanların tedavi imkanı sunan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi ile şifa dağıtıyor.
Makedonyalı ünlü sanatçı ’Big Mama’ lakaplı Besiana Kasami ve onun gibi binlerce hasta Tip 2 diyabet (Şeker) ve obezite ameliyatı olmuş, operasyonun ardından geçen zaman içindeki kendisindeki değişim sadece yerel basın değil, ulusal ve dünya basınında da geniş yer bulmuştu.

TİP 2 DİYABETE ESİR OLMA TEDAVİ OL!
Tip 2 diyabet genetik zeminde genellikle obezite ve fiziksel inaktiviteye bağlı olarak görülmektedir diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, “Hastalığın temelinde genetik olarak yatkın kişilerde yaşam tarzı ile tetiklenen insulin direnci ve zamanla azalan insulin sekresyon azalması söz konusudur. Tip 2 diyabet, 45 yaşından büyük şişman kişilerde daha yaygındır. Tip 2 diyabet tedavisinde ilk hedef kan şekeri düzeyleri normale döndürülerek septomların iyileştirilmesidir. Ameliyatlar sadece tip 2 diyabet hastalarına uygulanmakta. Bu ameliyatları yapabilmemiz için insülin üretimi mevcut olmalı. Tip 2 diyabette insülin üretimi vardır fakat vücut kullanamaz. Biz bu ameliyatlarla vücudun kendi ürettiği insülini kullanmasına yardımcı oluyoruz. Bu tedavi sonrası zamanla ardından yapılan takibin ardından kişideki kilo sorunu da düzene girmiş oluyor.” dedi.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR
Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel tarafından ameliyat olduğunu, 9 ay sonra ise kendisindeki değişimi görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğini dile getiren Mustafa Kayar isimli hasta ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “2012 yılından beri şeker hastasıyım. Tansiyonum ve kolesterolüm vardı. Hastalığımdan dolayı aşırı yemek yiyordum sürekli yeme isteğim vardı. Şekerden dolayı günde 4 doz insülin kullanıyordum. Ama şimdi şükürler olsunki yeniden doğmuş gibiyim. Bütün yaşantım değişti. Hayata bakış açım değişti. Burada ameliyat oldun bitti gibi bir durum yok. Doktorumuz ve ekibi ile bir aile gibi olduk. 7-24 kendilerine ulaşıyor bilgi alıyorum, onlarda benim durumum hakkında sürekli bilgi alıyor ve ilgileniyorlar. Bu anlamda doktorum Kerim hocamıza, ekibine ve Büyük Anadolu Hastaneleri’ne teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.