Büyük Anadolu Hastanesi Dayanışma Kermesi’nin geliri depremzede çocuklara

Büyük Anadolu Hastanesi Dayanışma Kermesi’nin geliri depremzede çocuklara
27.02.2023
A+
A-

Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği (KATRUS), Büyük Anadolu Hastaneleri desteği ve işbirliği ile “Dayanışma Kermesi” düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir depremzede çocuklara bağışlandı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu hasarın yaralarını sarmak için vatandaşlar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları gayretli çalışmalarını sürdürüyor.
Büyük Anadolu Hastaneleri, depremin ilk anından itibaren bölgeye her türlü yardım ve desteği sağlamak adına tüm imkanlarını seferber ederek yetkililerle gerekli koordinasyonu sağladı.
Depremin en çok etkilediği çocuklara destek olmak için Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği (KATRUS) tarafından Büyük Anadolu Hastaneleri lobisinde Dayanışma Kermesi düzenlendi. Birbirinden farklı el işleri, sanat eserleri ve unlu mamüllerin olduğu kermese ilgi yoğun oldu.

Kermesin açılışında konuşan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Alparslan Tuhta, “6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat ara ile meydana gelen deprem felaketinde 10 şehrimiz etkilenmiş, 13.5 Milyon vatandaşımız doğrudan ve dolaylı olarak zarar görmüş, şuana kadar onbinlerce vatandaşımız kaybedilmiş ve yine 200.000 e yakın vatandaşımız da yaralanmıştır.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri olarak kendi imkanlarımız dahilinde bölgeye yardımlarımız ulaştırılmak ile birlikte, yine yardım çalışmalarımızın bir devamı olarak Karadeniz Bölgesi Rusça konuşanlar Eğitim, Kültür ve Dostluk Derneği ile ortak işbirliği içinde Hastanemiz bünyesinde kermes düzenlenmiştir.

23 ve 24 Şubat tarihlerinde bu kermesimizde dernek üyesi arkadaşlarımızın kendilerinin yaptığı El işleri (dikiş,örgü), Sanat(resim,hediyelik eşyalar,El sanatları) ve Gastronomi (unlu mamüller) gelirleri deprem bölgesine gönderilmek üzere satışa sunulmuştur.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri olarak Deprem yaralarımızı sarmak için Yardım etkinlikleri düzenleme ve etkinliklerde yer almaya bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.
Yoğun ilgi gören etkinliğe Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çiftçi, KATRUS Başkanı Pelvin Gündüz, Meydan Hastanesi Şubesi Başhekimi Dr. Ahmet Mulis Korur, doktorlar, idari personel, sağlık çalışanları, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber