Büyük Anadolu Hastaneleri’nden Merzifon’da sağlık semineri

Büyük Anadolu Hastaneleri’nden Merzifon’da sağlık semineri
20.01.2019
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgilendirme amacıyla düzenlenen ‘Sağlık Seminerleri’nin bir yenisi daha Amasya’nın Merzifon ilçesinde düzenlendi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen seminer açılışında yaptığı konuşda, “Hastane olarak hem Samsun ve çevre il ve ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz sağlık konferanslarımızın bir yenisinde daha Amasyamızın Merzifon ilçesinde gerçekleştiriyoruz. Bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz programımızda alanında uzman doktorumuzu sizlerin yanınıza getirerek, öğrenmek istediğiniz konular üzerine bilgi sahibi yaparak aklınıza takılan sorulara da yanıt verme fırsatı oluyor. Şimdiden sizlere sağlıklı bir yaşam dilerken, desteklerinden ötürü Merzifon halkına ve Merzifon Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Bitkisel ve Doğal Ürünlerle Tedavi Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapi Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem özellikle hem akut hem de kronik hastalıklarda örneğin diyabet hastalığında, obezite, kanser, bağışıklık sistemi güçlendirme ve uyku problemleri gibi hastalıklarda çok iyi sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Hem hastalıkların tedavisinde hem de tedbir amaçlı olarak yüzyıllardır şifalı bitkilerin kullanıldığı ifade eden Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem, Şifalı olarak kategorize edilen bitkilerin, doğru şekilde kullanıldığında vücudun bozulmuş dengelerini düzelettiğini fakat yanlış kişiler tarafından uygulama yapıldığında ise yıkıcı sonuçlar alınabileceğini söyledi.

Bu anlamda Bitkisel ve Doğal Ürünlerle Tedavinin alanında uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirten Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem, kulaktan dolma özellikle kilo vermek, soğuk algınlığından korunmak için önerilen çay tüketiminin mutlaka uzman doktorlar tarafından kişiye göre ayarı, dozu, miktarı gibi durumların belirlenerek verilmesi gerektiğini söyledi.

OZON TEDAVİSİ NEDİR?
Ozon tedavisi’nin alternatif tıpta ozonun sağaltım amacıyla kullanıldığı tedavi biçimi olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapi Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem, “Ozon gazı, atmosferin üst tabakalarında yer alan ve canlıları güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan kimyasal bir bileşiktir. Atmosferde ozonun stabil olarak bulunmamasından dolayı medikal ozon jeneratörlerinde üretilen ozon gazı, 3 farklı oksijen atomundan oluşur. İçerisinde %5 ozon – %95 oksijen içermesinden dolayı patolojik hastalıkların tedavisi için en çok tercih edilen yöntemdir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, Damar dolaşım bozukluklarının giderilmesi, Romatizmal hastalıklar ve fibromiyaljinin kontrolü, Bel ve boyun fıtıklarında ağrının azaltılması, Diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonların özellikle ayak yaralarının tedavisi, İnsülin direncinin azaltılması, metabolik sendrom ve yağlı karaciğerin tedavisi, Yara ve yanık tedavileri, Kolit olarak geniş anlamda ifade edebileceğimiz inflamatuar barsak hastalıklarının tedavisi, Kronik yorgunluk sendromu, Baş ağrıları, migren,Kanserde destek tedavi, Ciltte yaşlanmanın geciktirilmesi, Sağlıklı yaşlanmanın sağlanması için ozon tedavisi uygulanabilir.” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Seminer sonunda Fitoterapi Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem’e sorular soran Merzifon ilçe halkı düzenlenen seminer için Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’ne teşekkür ettiler.

KATILIM SAĞLADILAR
Merzifon’da düzenlenen hastalıklara doğal çözümler adlı konferansa Merzifon Belediye Başkanı Alp KARGI, Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa ATAK, Merzifon Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Burcu TURAN ve Merzifon ilçe halkı katılım sağladılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber