Büyük Anadolu Hastaneleri’nden ‘Güneş Alerjisi’ Uyarısı

Büyük Anadolu Hastaneleri’nden ‘Güneş Alerjisi’ Uyarısı
18.06.2018
A+
A-

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, Güneş, soğuk, sıcak nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Ancak güneş en zor, kaçınılacak alerji türü. Kimisi bazı hastalıklarımızda çok öğle sıcağında, direkt güneşle ortaya çıkarken, bazılarında çok daha az bir güneşte, dakikalar içinde güneşe maruz kalmayla alerji gelişebileceğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, güneş alerjisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Uzm. Dr. Fikret Kaya, “Güneş hayatın kaynağıdır. Biz güneşe ve güneş ışığına ne kadar muhtaçsak. Onun cildimiz ve hayatımız için de riskler oluşturur. Güneş ışınlarıyla ciltte dna bozuklukları başlar ve tümörlere kadar uzanan değişimleri tetikler. Onun için güneşin fazlasından da korunmak gerekiyor’.

GÜNEŞTEN NASIL KORUNURUZ?
bunun için uygun ürünler kullanmalıyız ve uygun zamanlarda dışarı çıkmalıyız. Cilt koruyucularını seçerkende cildimize uygun olanı seçmemiz çok önemli. Özellikle çocuk gruplarında çok yüksek güneş koruyucuları kullanıldığında d vitamini gibi eksiklikleri sıkıntılarla karşılaşmak mümkün. ‘’ diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.