Samsun çilek üretimi, Alaçam çileği, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarım destekleri, Halit Doğan, Samsun çiftçi destekleri, Alaçam tarım, çilek yetiştiriciliği, kırsal kalkınma

Bursa'daki İşini Bıraktı, Samsun'da Çilek Üretimine Başladı!

📅 18.10.2026 13:38 🕐 11 saat önce 💬 0 yorum
🔄 Güncellendi: 18.10.2026 18:13
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Samsun'da çilek üretimi belediye destekleriyle büyüyor. İki yılda 56 üreticiye sağlanan destek, kırsalda yeni başlangıçların ve kazanç hikâyelerinin önünü açtı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal destekleriyle çilek üretimi yaygınlaşıyor. Son iki yılda 56 üreticiye 70 dekarlık alanda destek sağlanırken, Alaçam'da kurulan çilek bahçeleri çiftçilere yeni gelir kapıları açıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı güçlendirmek ve çiftçilerin gelirini artırmak amacıyla çilek üretimine yönelik desteklerini sürdürüyor. 2025 ve 2026 yıllarında sağlanan desteklerle üretim alanları genişlerken, çilek yetiştiriciliği hem memleketine dönenlere hem de ailesinin geçimini tarımdan sağlayan vatandaşlara yeni fırsatlar sunuyor.

56 Üreticiye 70 Dekarlık Destek

Büyükşehir Belediyesi, iki yılda toplam 56 üreticiye 70 dekar alanda çilek yetiştiriciliği desteği verdi.

Proje kapsamında çiftçilere çilek fidesi, malç naylonu, damla sulama sistemi, gübre ve su deposu gibi üretimde ihtiyaç duyulan malzemeler sağlandı.

Desteklerle birlikte Samsun'da çilek bahçelerinin yaygınlaşması ve katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin üretiminin artırılması hedefleniyor.

25 Yıl Sonra Bursa'dan Samsun'a Döndü

Belediyenin tarımsal desteği, Alaçam'ın Kızlan Mahallesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Ramazan Büyüktanrıverdi'nin hayatında yeni bir sayfa açtı.

Yaklaşık 25 yıl boyunca Bursa'da tekstil sektöründe çalışan Büyüktanrıverdi, çilek üretimine verilen destekleri öğrenince memleketine dönmeye karar verdi.

İki dönümlük alanda üretime başlayan Büyüktanrıverdi, elde ettiği verimden memnun olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'a teşekkür etti.

Dört Çocuğunun Geleceği İçin Çilek Yetiştiriyor

Alaçam'ın Vicikler Mahallesi'nde yaşayan 43 yaşındaki İlhan Güngör ise dört kızının eğitimine katkı sağlamak ve ailesinin geçimini sürdürmek için çilek üretimi yapıyor.

Belediye desteğiyle ilk olarak bir dekarlık bahçe kuran Güngör, zamanla üretim alanını dört dönüme çıkardı.

Dönüm başına 2 ila 3 ton arasında ürün aldıklarını belirten Güngör, çilek yetiştiriciliğinin ailesi için önemli bir gelir kaynağına dönüştüğünü söyledi.

Alaçam çileğinin kendine özgü aromasına da dikkat çeken üretici, bölgedeki çileğe yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti.

Başkan Doğan: Üreticinin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tarımsal desteklerin yalnızca üretim miktarını artırmadığını, kırsalda yaşayan vatandaşların hayatlarına da doğrudan katkı sunduğunu belirtti.

Samsun'un verimli topraklarını daha etkin değerlendirmek istediklerini vurgulayan Doğan, çiftçilerin emeğini ekonomik kazanca dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Alaçam Çileği Daha Geniş Pazarlara Ulaşacak

Başkan Doğan, özellikle Alaçam ilçesinin çilek üretiminde daha güçlü bir konuma gelmesini istediklerini ifade etti.

Kendine özgü aromasıyla bilinen Alaçam çileğinin daha geniş kitleler tarafından tanınmasını hedeflediklerini belirten Doğan, üreticilere yönelik tarımsal desteklerin devam edeceğini kaydetti.

Samsun'da büyüyen çilek üretimi, kırsalda yeni iş imkânları oluştururken aile ekonomilerine de katkı sağlamayı sürdürüyor.

Samsun'dan Avrupa'ya Şampiyonluk Yolculuğu!
Sıradaki Haber
Samsun'dan Avrupa'ya Şampiyonluk Yolculuğu!

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler