Bürokrat ve Siyasilerden 1 Mayıs mesajları

Bürokrat ve Siyasilerden  1 Mayıs mesajları
30.04.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak başta olmak üzere birçok, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle mesaj yayınladılar.

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bugün, ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’dür.

Bizler, insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz.

İşçisiyle, işvereniyle, köylüsüyle, şehirlisiyle kaynaşmış ve ahenkli bir milletiz. Bundan hareketle diyebiliriz ki, Emek ve Dayanışma Günü olarak kutladığımız 1 Mayıs, geçmişten geleceğe uzanan asil yolculuğumuzun kadim duraklarından biridir.

Büyük ve güçlü Türkiye idealimize alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran, her yapının inşasında imzası bulunan ve toplum hayatında çok önemli bir yere sahip olan emekçi kardeşlerimiz, emeğin ve üretimin isimsiz kahramanlarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; en yüce değerlerden biri olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu günde, çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten duygularımla kutlar, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler dilerim.”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, özellikle son 15 yıllık dönemde emekçilerin büyük hak kayıplarına uğradığının altını çizerek, yanlış politikaların bedelinin emekçilere ödetildiği dönemin artık son bulması gerektiğini vurguladı.AKP iktidarları döneminde, ekonomik kriz bahanesiyle emekçilerdi hedef alan hak gasplarının, kıdem tazminatı hakkını yok etme çabalarının, kayıtdışı çalıştırma baskılarının, özelleştirme ve sendika düşmanlığının zirveye ulaştığını ifade eden Hancıoğlu, “bu durum artık katlanılamaz bir hal almıştır. Bu düzen yan bitecek, ya bitecek!” dedi.

Hancıoğlu, mesajını şöyle sürdürdü:
“İnsanca yaşanabilecek bir Türkiye isteyenler, hak, hukuk, adalet isteyenler, emeğiyle, alınteriyle hayata tutunan milyonlar,31 Mart seçimleri ile birlikte artık geleceğe daha büyük umutlarla bakıyor, 1 Mayıs’ın gerçekten bayram olarak kutlayacağı günlerin şimdi çok daha yaklaştığını biliyor. Ülkemizi 15 yıldır yöneten siyasi irade, kendi çözümsüzlüğü içinde bocalarken; milletimiz 31 Mart’tan itibaren, üreterek tüketen ve hakça bölüşen bir Türkiye’nin programını yazmıştır. Şimdi sıra, bu programı uygulayacak iktidar seçeneğinin inşa edilmesine gelmiştir.”

1 Mayıs’ın, emeği ‘en yüce değer’ olarak gören ve bu uğurda bedel ödeyenlerin günü olduğunun da altını çizen Hancıoğlu, mesajını “Bu inanç ve kararlılıkla, tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Bayramı kutluyorum” sözleriyle sonlandırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Tarladan fabrikaya üretimin her aşamasında, çeşitli sektörlerde özveriyle çalışan, emek ve alın teri en büyük sermayesi olan, helal kazancı yücelten işçi ve emekçilerimiz ekonomimizin büyümesi ve ülkemizin kalkınması noktasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Tarımda, sanayide, teknolojide, sağlıkta, hizmet sektöründe ve hayatın her alanında üretenler sayesinde toplumların refah düzeyleri yükselmektedir.

Müreffeh geleceğimiz için değer üreten işçi ve emekçilerimizin ortaya koydukları çaba bizler için çok saygındır. Emekçinin hakkının alnının teri kurumadan teslim edilmesini öğütleyen yüce bir dinin, en kutsal kazancın alın teriyle kazanılan olduğuna inanan bir medeniyetin, üretim ve paylaşımda adaleti savunan bir anlayışın mensuplarıyız.

Bu bilinçle taşıdığımız sorumluluğun hakkını verebilmek için işçi ve emekçilerimizin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve istihdamı teşvik edici programların hayata geçirilmesi noktasında AK Parti olarak önemli adımlar attık, emekçilerimizin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunların çözülmesi hususunda güçlü bir irade ortaya koyduk.

İstihdamda özendirici politikalarımız, iş sağlığı ve güvenliği alanında geliştirdiğimiz projeler, sosyal güvenlik sistemimize dair attığımız adımlar ülke olarak bugün bulunduğumuz noktada başarımızın en güzel göstergesidir.

Türkiye büyüdükçe, ekonomimiz güçlendikçe ortaya çıkan katma değerin milletimizin her bir ferdinin hizmetine sunulması hususunda 17 yıllık iktidarlarımız döneminde büyük gayret sarf ettik. Emekçilerimizin ve tüm çalışan kesimin yanında olduk. Ekonomide atılan yeni adımlarla gücüne güç katan ülkemiz, emekçilerimizin gayretleriyle büyümeye, kalkınmaya devam ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs’ın toplumsal barış ve kardeşlik ortamında bayram havasında geçmesine vesile olmasını diliyor, işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Türkiye’nin ve şehrimizin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerimizin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak çalışanlarımızın ve emekçilerin her zaman yanında olacağız” dedi.

KALKINMADA EMEKÇİLERİN EMEĞİ VAR
Alın teri ve emeğin en yüce değer olduğunun altını çizen Başkan Sandıkçı, “Hükümetimiz istihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok çalışma yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Bu anlayışla, emekçilerimiz bugüne kadar ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde ettiler. Biz de belediye olarak emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu vesileyle emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Bizler millet olarak işçilerimizin, alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız.
1 Mayıs ‘Emek en yüce değerdir’ diyenlerin alın terinin, ekmek için mücadelenin, birlik ve beraberliğin sembolü olan bir bayramdır. Bir ülke ancak emekçiler, alın terini dökenler sayesinde büyür, üretir, gelişir, kalkınır, müreffeh bir seviyeye ulaşır. Üreten bir ülkenin temel taşı emekçilerdir.

Milletimizden aldığımız güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için büyük mücadeleler verildi, veriliyor da. Çalışanlarımızın tüm haklarının korunması için AK Parti iktidarı sürecinde bir çok düzenlemeler gerçekleşmiş ve uygulamaya sokulmuştur.
Çalışma hayatı devlet, işveren, sivil toplum kuruluşları ve çalışanlar arasında büyük bir bağ kuruyor.

Emekçilerimizin demokratik yollarla dile getirdiği tüm taleplerini dikkate alarak, devletin tüm kurumlarıyla, sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, çalışanlarımızın sorunlarının çözümü ve hayat şartlarının iyileştirilmesi hususlarında canı gönülden çalışmalar aksamadan devam etmektedir.

Çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve istihdamın artırılması, emekçilerin sorunlarının giderilmesi için çok önemli adımlar atıldı. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği, sosyal hakların artırılması noktasında örnek nitelikte düzenlemeler yapıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan işçi bayramının anlam ve önemini hepimiz biliyor, değer veriyoruz. Özellikle 1 Mayıs’ın adıyla bir bütün olarak bayram havasında, birlik ve beraberlik içinde, huzur, güven ve barış ortamında kutlanması değerine değer katmaktadır.
1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden kutluyorum. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber