Boğulma vakalarına karşı vatandaşlar uyarıldı

Boğulma vakalarına karşı vatandaşlar uyarıldı
25.08.2018
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin son günlerde meydana gelen boğulma olaylarından dolayı büyük üzüntü yaşadıkları ifade ederek “ denize girmek, acımız ve yasımız olmasın” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi “ Son günlerde boğulma olayları artmıştır. Her gün boğulma tehlikesi geçiren hemşerilerimiz bulunmaktadır. İnsanlarımızın hayatlarını kaybetmesinden büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Samsun ve ülke olarak üzüntü duymaktayız. Biz yaz mevsiminin gelmesiyle sosyal proje kapsamında LED TV’lerde, Blbortlarda ilgili kurumlarımızla işbirliği yaparak uyarılar yaptık. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ettik. Sahil boyunca uyarı levhaları koyduk. Diğer resmi kuruluşlarımızda önemli uyarılarda bulundu. Cankurtaran ve botlarımız görev yapıyor. Fakat denize girilen alan çok fazla büyüktür. 24 saat denize girmek mümkündür. Bu nedenle hemşerilerimiz çok dikkatli olmaları gerekmektedir. “ dedi.

HAYATINI KAYBEDEN HER İNSAN BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ACI VE YASTIR

Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin önemli uyarılar yaparak açıklamalarını şöyle tamamladı: “ Denize girilmesi yasak ve tehlikeli olan bölgeler bulunmaktadır. Bu nedenle hemşerilerimize çok büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Uyarı levhalarına dikkat etmeleri, tehlikeli ve yasak bölgelerde denize girmemelerini, denizde açılmamalarını,  bilmedikleri yerlerde denize girmemelerini, birbirlerini uyarmalarını, birbirlerini kontrol etmelerini hassasiyetle rica ediyorum. Suda tehlikeli hareketler yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçınılmalıdır. Sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzülmemelidir. Havuz ve su kaydırakları küçük çocuklar için çok tehlikelidir. Bu nedenle aileler çocuklarını bu alanlarda yalnız bırakmamalıdır. Derinliği bilinmeyen, dibi görünmeyen suya balıklama atlamak çok tehlikelidir.  Hayatını kaybeden her insanımız benim için büyük bir acı ve yastır. Bu acıları ailelerimizin, anne baba ve kardeşlerin yaşamamalarını istiyorum.” Dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber