Biyokütle Enerji Santralinin hazım imar planı değişikliği kabul edildi

Biyokütle Enerji Santralinin hazım imar planı değişikliği kabul edildi
15.10.2019
A+
A-

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yapılacak olan Biyokütle Enerji Santralinin hazım imar planı değişikliği Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında bugün görüşülerek kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, tepkilere ve tartışmalara neden olan Çarşamba ilçesinde yapılacak Biyokütle Enerji Santralinin imar planı değişikliği ile ilgili gündem maddesi oylanarak kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi bugün aralarında Biyokütle Enerji Santralinin imar planı değişikliği ile ilgili gündem maddesinin de yer aldığı çok sayıda maddeyi görüşmek üzere toplandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir başkanlığında toplanan mecliste gündeme gelen Biyokütle Enerji Santralinin 1/5000’lik imar planı değişikliği ile ilgili oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, bu santralin çevreye zararının olacağını söyledi.

Biyokütle Enerji Santralinin bulunduğu Çorum’un Mecitözü ilçesine giderek inceleme yaptıklarını belirten Atilla Tekcan, Çarşamba ilçesinde yapılacak santralle ilgili bir çok sivil toplum kuruluşunun olumsuz raporunun bulunduğuna dikkati çekti. Toplantıda daha sonra söz alan İYİ Parti Meclis üyesi Alper Aydemir’de santralin zararlı gözları ile ilgili edindiği bilgileri meclis üyeleri ile paylaştı. AK Parti Grubunun santral konusunda bilgisinin olmadığını savunan ve talimatlı olarak el kaldıracaklarını söyleyen İYİ Parti Meclis üyesi Alper Aydemir, “Şehitlerimiz için teklifi kabul etmeyin” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ise, Aydemir’in şehitleri gerekçe göstermesi üzerine müdahale ederek, “Bu duygusal sözlerle, şehitleri de bu işin içerisine katmanız doğru değil” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Çarşamba Belediyesininin talep ettiği Biyokütle Enerji Santralinin 1/500’lik nazım imar planının değiştirilmesi teklifine AK Parti ve MHP Grubu kabul oyu verirken CHP ve İYi Parti Grubu onay vermedi.

(Samsunkenthaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber