Biyokütle enerji santrali ziyaretçilerini ağırladı

Biyokütle enerji santrali ziyaretçilerini ağırladı
21.01.2021
A+
A-

Samsun’da kurulumu tamamlanan Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) A.Ş.’ye ait biyokütle santrali test çalışmaları sonrası kapılarını Çarşambalı yöre halkına açtı. Adeta ziyaretçi akınına uğrayan santral yerleşkesinde test çalışmaları sürerken, tüm tesis ziyaretçilere gezdirildi 

Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğerceli Mahallesi’nde kurulan ve test çalışmalarını sürdüren OKE’ye ait biyokütle enerji santrali, şirket yetkililerin daveti üzerine kapılarını ziyaretçilerine açtı. Çarşambalı yöre halkı davete ilgi gösterdi ve pandemi koşulları nedeniyle 30’arlık gruplar halinde tesis gezdirilip, bilgilendirme yapıldı. 

OKE yetkilileri ve İşletme Mühendisi Eyüp Savuran tarafından karşılanan ziyaretçilere, yapılan ön bilgilendirmenin ardından santralin çalışma alanları, ‘santralin test çalışması sürdürülürken’ gezdirildi. İşletme Mühendisi Savuran, kapalı yakıt stok sahası ve kumanda kontrol odasında an itibariyle tüm çalışmaları yerinde izleyen yöre halkının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Santral gezilerinde baret ve çalışma önlükleri giydirilen ziyaretçilere güvenli bir ortam hazırlanırken, ayrıca çevreye duyarlı yakıt karışımı, ileri teknoloji filtre ve kazan sistemi ile santralın faaliyeti sırasında ortaya çıkacak sera gazının ‘seracılıkta nasıl kullanılacağı’ anlatıldı. 

Bazı kesimlerin kara propagandaları nedeniyle ziyaretçilerin kafalarında oluşan tüm sorulara yanıt veren uzman ekip, ‘çevreye uyumlu yakıtın nasıl oluştuğunu, bacadan çıkacak buharın çevreye bir zararı olmadığını’, bilimsel yönleriyle açıkladı. Ziyaretçilerin özellikle, “Santralde yakıt olarak ne kullanıyorsunuz?” sorusuna Mühendis Eyüp Savuran, “Santralle alakalı yapılan eleştirilerde burada lastik, çöp, hayvansal gübre ve fosil yakıtlar kullanacağımız söyleniyor. Bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Santralde yalnızca tarımsal ve ormansal ürünler yakılarak enerji elde edeceğiz. Biyokütle enerji temiz enerji demektir. Bu tüm Avrupa tarafından da kabul edilen bir temiz enerji türüdür. Biz de bu tesiste temiz enerji üreterek ülkemizin enerji açığına katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.    

Yapılan doğru bilgilendirmeler sonrasında biyokütle enerji santralinin çevreye duyarlı olmasının sevindirici olduğunu söyleyen ziyaretçiler, firma yetkililerine teşekkür ederek tesisten ayrıldı. OKE tarafından misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, ziyaretlerin hafta boyu süreceği, sosyal medya üzerinden yöre halkından yoğun talep olduğu ifade edildi. Pandemi şartları nedeniyle aynı anda sadece 30 kişinin tesise alınabildiğini söyleyen OKE yetkilileri, “Halkımıza kapımız hep açık olacak. Ancak test çalışmaları sırasında bu ziyaret önemliydi. Kendileri de gördü ki, çevreyi kirleten bir unsur yok. Çevre Bakanlığı ve Çevre Müdürlüğü’nün yanı sıra biz de sürekli bacadan çıkan salımları izliyoruz. Yöre halkı bizim paydaşımız. Birlikte hem ülkeye katkı vereceğiz, hem de yöre halkının tarım ve orman atıklarını ekonomiye çevireceğiz. 100’ü aşkın çalışanımızın yüzde 90’nını da zaten yöre halkından tercih etmemizin nedeni bu. Kendi bölgelerine herkesten önce onlar sahip çıkacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber