Benzine indirim geldi!

Benzine indirim geldi!
29.01.2019
A+
A-

Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 17 kuruş indirime gidilecek.

Haber7’nin haberine göre enzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 17 kuruş indirime gidilecek. Benzinde dolar kurunun 5 TL 26 kuruşa inmesinin ardından bu geceden geçerli 17 kuruş indirim yapıldı. Motorinde de bir kaç gün içerisinde indirim bekleniyor.

MOTORİNE DE BİR KAÇ GÜN SONRA İNDİRİM BEKLENİYOR

Türkiye’de akaryakıt fiyatları Brent Petrol uluslararası motorin ve benzin fiyatları ile dolar kuruna göre belirleniyor. Dolar kuru geçen hafta 5,26 kuruş düzeyine kadar geriledi. Brent’te ve ürün fiyatlarında çok ciddi değişiklik olmadı. Bu veriler çerçevesi ile kurun etkisiyle benzinde 17 kuruş indirime gidilecek. Motorinde de yine kur kaynaklı olarak bir kaç güne kadar indirim yapılması bekleniyor.

İSTANBUL’DA BENZİN MOTORİNDEN UCUZ OLACAK

Buna göre, Ankara’da ortalama 6,27 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,10 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 6,20 liradan 6,03 liraya, İzmir’de 6,25 liradan 6,08 liraya inecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

EPGİS verilerine göre, son indirimin pompa fiyatlarına yansımasının ardından benzin birçok ilde motorinden ucuz hale gelecek. Benzin fiyatları motorin fiyatlarından, Van’da 8, Antalya’da 7, Diyarbakır’da 6, Erzurum’da 4, Mersin’de 3, İstanbul ve Adana’da 2, Kars ve İzmir’de ise 1 kuruş düşük olacak. Ankara’da benzin fiyatı motorinden 1 kuruş fazla olacak. Trabzon’da ise fiyatlar eşitlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber