Ben salağım yazdırmıştı görevden alındı

Ben salağım yazdırmıştı görevden alındı
17.12.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan’ın iki hemşireye kağıda 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırdığı için görevden alındığını ve hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

Bakan Koca, hemşirelere insanlık dışı muamele yapan Başkehim Ayşegül Alkan’ın görevine son verildiğini belirtirken yaptığı açıklamada “Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Başhekimin davranışı kabul edilemez.

Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde yaşanan müessif olayla ilgili Bakanlığımız derhal harekete geçerek duruma el koymuştur. Görev yerinden ayrıldığı gerekçesiyle iki hemşiremize başhekim tarafından verildiği ileri sürülen cezai uygulamanın kabul edilmesi mümkün değildir.

Her türlü görev ihmali ve hatalı davranış karşısında ne tür bir işlem yapılacağı ilgili mevzuatımızda belirtilmiştir. Kimsenin bunun dışında bir işlem yapma, yargılamayı kendisi yaparak kendi belirlediği bir cezayı uygulamaya hakkı yoktur.

Özellikle bütün sağlık çalışanlarımızın özveri ile mücadele yürüttüğü bu dönemde Bakanlığımızın herhangi bir sağlık personelimizi incitecek bir fiile bile tahammül etmeyeceği bilinmelidir.

Söz konusu olay duyulur duyulmaz, Antalya İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hemen ardından Bakanlığımız tarafından soruşturma başlatılarak Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan başhekimlik görevinden uzaklaştırılmıştır. Yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu beklenmeksizin Alkan’ın başhekimlik sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.