Bedri Yaşar’dan ‘Samsun’ Çağrısı! “Model İl Yapılmalı”

Bedri Yaşar’dan ‘Samsun’ Çağrısı! “Model İl Yapılmalı”
20.12.2021
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yaptığı açıklamada her türlü lojistik, üretim imkanına sahip Samsun ilinin örnek il yapılarak daha çok kalkındırılması gerektiğini söyledi.

Ölmek Bile Lüks Oldu

Yaşanan fiyat artışlarının mezar fiyatlarına bile yansıdığına değinen Bedri Yaşar; Samsun’daki mezar artış fiyatlarını örnek göstererek artık ölmenin bile lüks olduğunu belirtti.

Yine açıklamasında Samsun’daki huzurevi fiyatlarındaki artışlara değinen Bedri Yaşar; insanların satın alma gücü her geçen gün düşerken artık artan fiyatlarla mücadele etmenin imkânsız hale geldiğini ifade etti.

Samsun’da Açıklanan 1 Milyar Dolarlık İhracat İthalata Dayalı

Samsun’da 1 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesini olumlu olarak değerlendiren Bedri Yaşar; ancak burada da ne yazık ki tüm Türkiye’de olduğu gibi yaşanan ihracat artışının ithalat artışına dayalı olduğunu vurguladı.

Bedri Yaşar konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“TÜİK’e göre Samsun’da ihracat 2020 Eylül ‘den 2021 Eylülüne kadar %121,6 artışla 155,6 milyon dolara yükseldi.2021 Eylül ayında ise %55,6 artarak 165,6 milyon dolara çıktı. Evet Samsun’da hedeflenen 1 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşıldı ancak bu ithalata dayalı bir ihracat rakamıdır. İhracattan daha büyük rakamlarla ithalat kalemi artmaktadır. “

Samsun’da Kişi Başı Gayrisafi Yurtiçi Hasıla Türkiye Ortalamasının Altında

Samsun ilindeki kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Bedri Yaşar; Samsun’un 2020 yılı kişi başı gayrisafi yurt içi hasıla ortalamasının 5880 dolar ile Türkiye ortalaması olan 8598 dolardan daha düşük olduğunu söyledi.

Bedri Yaşar konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Bölgenin yıldızı olan Samsun’da bile her türlü havayolu, karayolu, denizyolu gibi her türlü lojistik imkânı olmasına rağmen, ithalata dayalı bir ihracat söz konusudur. Sanayi, ticaret, üretim imkanlarının olduğu Samsunumuz da bile 2020 yılı için kişi başı gayrisafi hasıladan aldığı pay Türkiye ortalamasının %31,6 altındadır. Bu kadar imkanla Samsun böyleyse Türkiye’nin geneline baktığımızda “Türkiye’nin vay haline “demek gerekir. Diğer illere de örnek olması açısından Samsunumuzun model il yapılması ve kalkındırılması gerekir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber