Bedri Yaşar: Samsun’da Çarşamba, Terme, Salıpazarı’nda vatandaş perişan halde!

Bedri Yaşar: Samsun’da Çarşamba, Terme, Salıpazarı’nda vatandaş perişan halde!
25.08.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, “Samsun ve Giresun’da yaşanan sel felaketinin acısı da zarar-ziyanı da çok büyük. Bu bölgeler acil afet bölgesi kapsamına alınmalı ve yaralar bir an önce sarılmalı.” dedi.

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Giresun ve Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından bu bölgelerin afet bölgesi kapsamına alınması için meclise kanun teklifi sundu.

 

Samsun ve Giresun’da yaşanan sel felaketinin hemen ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatıyla bölgeye geldiklerini söyleyen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Bölgeye geldiğimizde beklediğimizden daha vahim ve acı bir tabloyla karşılaştık. Bu bölgelerde her sağanak yağışta ortaya çıkan tablo aynı, hatta daha vahim. Acilen afet bölge kapsamına alınarak gereken yapılmalı” dedi.

 

CAN KAYIPLARI CANIMIZI YAKTI

Giresun ve Samsun’da yaptıkları inceleme ve ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Bedri Yaşar, Giresun ve ilçelerinde karşılaştıkları tablonun tarifinin mümkün olmadığını kaydederek, “An itibariyle 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 şehidimizin olduğu ve çok sayıda kaybımızın halen bulunamadığını söylemek bile bu felaketi tarifte canımızı yakıyor. Keşke can kayıplarımız olmasaydı da sadece zararı konuşabilseydik. Ama maalesef… Sel felaketinin boyutu da acısı da tarifsiz” ifadelerini kullandı.

 

UMARIZ TEKLİFİMİZ KABUL EDİLİR

Yaşar, meclise sunduğumuz kanun teklifi belki gidenleri geri getirmeyecek; ama aynı acıların bir daha yaşanmamasında, yaraların daha hızlı sarılabilmesinde ve vatandaşlarımızın maddi sıkıntılarının giderilebilmesinde ciddi katkılar sağlayacağını da vurgulayarak “Umarız, teklifimiz kabul edilir” temennisinde bulundu.

 

AFET’İN GETİRDİĞİ ZARAR-ZİYANIN BİR AN ÖNCE TESPİTİ YAPILMALI

Sel felaketinin Covid-19 virüsünün oluşturduğu ekonomik krizin ardından bir de fındık hasadı dönemine denk gelmiş olmasının mağduriyetleri bir kat daha artırdığını hatırlatan Yaşar, yapılması gerekenler ile ilgili de şöyle konutu:

 

VATANDAŞIN YANINDA OLDUĞUNUZU HİSSETTİRİN

“Tarım arazilerinin, sanayi bölgelerinin ve çok sayıda esnafın dükkânının su baskınına uğradığı Giresun ve Samsun’da (Çarşamba, Terme, Salıpazarı) vatandaş perişan halde. Bölgede yaşanan olaylardan dolayı oluşan zarar-ziyanın bir an önce tespiti yapılmalıdır. Sel felaketi sebebiyle mağduriyet yaşayan herkesin kredi borçları, vergi, SSK borçları faizsiz ertelenmeli, yeni bir destek kredi paketi açılmalı. Sel mağduru vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı karşılanmalı. Vatandaşımıza devletimizin yanlarında olduğu hissettirilerek acıları-sıkıntıları azaltılmalı”

 

AFETLERİN SEBEBİ DE SONUCU DA BELLİDİR

“Afetlerin her zaman sebebi de sonucu da bellidir” diyerek onca can kaybının ve mağduriyetlerin yaşandığı sel felaketine doğal afet diyerek geçiştirmeye çalışanlara da atıfta bulunan Yaşar, “Özellikle dere yataklarına yapılan binalar, zemin yükseklikleri düşük olan köprüler bu işlerin baş müsebbibidir. Yine ilgili mercilerin ve sorumlu herkesin bir önceki olaylardan gerekli dersi çıkarmaması da bizi bu acı sona getiren sebeplerden bazılarıdır” dedi.

 

Yaşar açıklamasını “Bu duygu ve düşüncelerle sel felaketinde şehit olan, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kayıp vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim bulunmasını temenni ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Allah, milletimizi ve memleketimizi tüm felaketlerden korusun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber