Bedri Yaşar; Nakliyeciler darda

Bedri Yaşar; Nakliyeciler darda

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ‘Virüs, otomobil sektöründen, şoför esnafına kadar birçok sektörü ciddi ekonomik sıkıntıların içine sokmuştur’ dedi.
Yaşar, virüs salgı sonrası ekonominin çarklarının dönmesi ve esnafların ayakta kalması için sistemli bir çalışma yapılması ve tüm sektörlerin sıkıntıları nispetinde desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olağanüstü bir dönemin yaşandığını hatırlatan Yaşar, mecliste yaptığı konuşmada otomobil sektörünün ve şoför esnafının sıkıntılarını dile getirdi.
‘Bu süreçte buradan birçok sektörün sorunlarını ve yapılması gerekenleri ifade ettik’
diyen Yaşar, şöyle konuştu: ‘Bu zorlu dönemde alınan tedbirler, bu virüsten kurtulabilmek için çok büyük önem taşımaktadır. Hükûmetin şoför esnafımızın sorunlarını da görmezden gelmesini istemiyoruz. Kontak kapatmak zorunda kalan kamyoncular, yolcu taşıma sayısı yarı yarıya düşürülen taksiciler, halk otobüsleri, şehirlerarası otobüsçüler, dolmuşçular, okul servisleri gibi taşımacı esnafımızın da sıkıntıları ve Hükûmetten beklentileri var.
Toplu taşıma alanındaki tüm esnafımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

SOSYAL MESAFE TAMAM DA GİDER NE OLACAK
Sizlerin de bildiği gibi, ham petrol fiyatları bugün 23, 24 dolar civarında. Fiyatların buraya kadar düşmüş olmasına rağmen mazot ve benzin fiyatlarında istediğimiz rakamlara maalesef ulaşamadık.
Toplu taşımalara yönelik açıkladığınız beyannamede; cam kenarlarına birer kişinin, orta yerlere de olması gerekenin yarını kadar kişinin oturabileceğini söylüyorsunuz.
Şoför esnafı bu dediklerinizi yapsın tamam da yakıtın, mazotun karşılığını alamayan esnafa siz ne yapacaksınız? Bakın bu esnafımızın sayısı infaz yasasıyla dışarı çıkarmaya çalıştığınız 90 bin kişiden en az 10 kat fazla ve ekonominin ciddi bir dişlisine sahip.

NAKLİYECİLER DARDA
Aynı şekilde, nakliye işi yapan, uluslararası nakliye yapan da çok sayıda arkadaşlarımız mevcut ve aynı sorunlar onlar için de geçerli.
Bu ekonomide, bu yakıt fiyatlarıyla işlerini ifa ettirebilmeleri mümkün değil. Nakliye işi
yapan arkadaşlarımızın da sorunlarına bir çözüm üretmek bu Parlamentonun görevi.

3 BANKANIN DIŞINDAKİLER NEREDE?
İnsanları bankalara yönlendirip, ‘Gidin Ziraat Bankasına, Halk Bankasına, Vakıflar Bankasına kendinize uygun kredi alın’diyorsunuz.

İnsanları krediye yönlendirip rahatlatma gayretindesiniz; ama 3 bankanın dışında
Türkiye’de toplam 50’ye yakın banka var. Bunların 47 tanesi nerede? Hükûmetimiz neden diğer bankalara ‘Bu sıkıntılı günlerde gelin bunlara destek olun.’demiyor?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu nerede? Bu bankalar nerede? Bugün esnafın, çiftçinin, şoförün yanında olmayıp da ne zaman olacaklar? Bununla ilgili bir tedbir almayı düşünüyor musunuz? Bunlara bir yaptırım yapmayı düşünüyor musunuz?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber