Bayramda 9 Gün Tatil Var

Bayramda 9 Gün Tatil Var
02.06.2016
A+
A-

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması gündemde. Bayram tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Cuma gününün de Bakanlar Kurulu kararıyla tatil ilan edilmesi durumunda iki hafta sonu birleştirilerek tatil süresi 9 güne çıkacak.

Turizmciler, tatilin 9 güne çıkarılması ve bunun bir an önce açıklanması için harekete geçti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) gibi oda ve dernekler, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurdu.

Bu konuda Bakanlar Kurulu’nun da kararını son günlere bırakmaması ve iç turizm hareketliliği açısından bir an önce açıklaması talebinde bulunuldu. Aradaki cuma gününün tatil edilmesi halinde iç turizm hareketliliğin canlanacağını belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “İç pazarı canlandıracak, hareket ettirecek hamleyi yapmak lazım. Erken açıklanmalı.

Son gün, son saniye açıklanmasının hiçbir faydası yok” dedi. ATSO Başkanı Davut Çetin de “Önümüzde Ramazan ayı durgun geçebilir, ama bayramlar bir fırsat olarak değerlendirilmelidir” dedi…

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber