Başkan Zihni Şahin, Çatalçamlılarla buluştu

Başkan Zihni Şahin, Çatalçamlılarla buluştu
15.02.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın Atakum Belediye Başkan Adayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çatalçam’da bir eve konuk alan Şanin, “Muhabbetimiz makamla, koltukla değil sizinle olacak” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, Çatalçam Mahallesi’nde Bülent Bayrı adlı vatandaşın evine misafir oldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği ziyarette Başkan Şahin, ‘Muhabbetimiz koltuklarla değil Atakumlularla olacak” dedi.

‘BİR GÖNÜLE GİRDİĞİMİZDE KENDİMİZİ BULURUZ’

Başkan Zihni Şahin, beraberinde AK Parti İlçe Bakanı Haluk Köksoy ile birlikte gittiği ev ziyaretinde büyük ilgi gördü. Vatandaşların sevgi gösterilerine teşekkür eden Başkan Zihni Şahin, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“İnsan, şehirler kurar. Yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar. Ama gönlü ancak, bir gönülde sükûna erer. Bir gönlü misafir ettiğinde varlığını hisseder. Bir gönüle girdiğinde kendini bulur. Bir genç kızımızın hayali… Bir yaşlımızın yalnızlığı… Bir delikanlımızın umudu… Bir çocuğumuzun kucak açışı… Daha nicesiyle birlikte gönülde karşılık bulur. Kuşa,  ağaca, çiçeğe, tüm mahlûkata gönlümüzü açıp rahmet nazarıyla bakıyorsak insanlığımızın farkına varırız. O zaman göğsümüzde bir et parçası değil âlemi taşırız.

‘HİZMET İÇİN, PROJELER İÇİN VARIZ…’

Şehri emanet görmek, şehri emanet almak, şehremini olmak, ancak gönül sahibiysek olur, gönüllere girersek olur. İşte o zaman gönülden gönülle köprülerimiz kurulur. Biz bu anlayış içerisindeyiz. Bu anlayışla Atakumlu hemşerilerimize hizmet edecek ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Gönüller birleştiğinde ancak böyle şehirler kurulur.”

Başkan Şahin, konuşmasının bu bölümünde, Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin şu sözlerine yer verdi:

“İNSAN, ŞEHRİ İNŞA EDERKEN,

ASLINDA TAŞIN TOPRAĞIN ARASINDA

KENDİSİNİ İNŞA EDER.

GÖNÜLDE HER NE VAR İSE,

ŞEHİR OLARAK GÖRÜNÜR.  

GÖNLÜ TAŞ OLANIN ŞEHRİ TAŞ,

GÖNLÜ AŞK İLE DOLU OLANIN ŞEHRİ GÜLİSTAN OLUR.”

TEVAZU, SAMİMİYET VE GAYRET İLE…”

Başkan Zihni Şahin, açıklamalarının sonunda ise, “Evet… Böylece şehir insan olur, insan şehir olur. İnsan tüm mahlukata gönlünü açar, gönül şehirleri kurulur. Biz biliyoruz ki; gönül tevazudur, kibir değil. Biz biliyoruz ki; gönül azimdir, gayrettir, hırs değil. Gönül samimiyettir, yalancılık ve riyakarlık değildir. Gönül Rahmanın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir. Şehir de tüm bunların mekânıdır. Biz, muhabbetimizi koltuklarla, makamlarla değil, hemşerilerimizle yapacağız. Daha çok nasıl hizmet ederiz düşüncesi içinde olacağız. Şimdi de, ‘tevazu, samimiyet ve gayret ile memleket işi gönül işi’ diyerek ‘gönül belediyeciliği’ sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Tüm hemşerilerime yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla Atakumumuzu daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın(TOG) çok önemli bir sivil toplum hareketi olduğunu belirterek, “TOG gönüllüleri bizlere her şeyin parayla yapılmayacağını gösterdi” dedi

Kurulduğu 29 Aralık 2002 yılından bu yana ülke genelinde özellikle üniversiteli gençler arasında başlattığı ‘gönüllü’ hareketini bugün de başarıyla sürdüren TOG’un kurucusu İbrahim Betil, Genel Müdür Murat Çitilgülü ve Yönetim Kurulu üyesi Sinan Berkman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’i ziyaret etti.

İBRAHİM BETİL, ‘BAŞARI’ DİLEDİ

TOG hareketinin Samsun’da da bir çok önemli projeye imza attığını belirten vakfın kurucusu İbrahim Betil, “İl genelinde yaptığımız çalışmalarda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman desteğini gördük. Bu nedenle müteşekkiriz” dedi. Betil, Başkan Zihni Şahin’in 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Atakum Belediye Başkan Adayı olmasına da değinerek, “Değerli başkanımızın seçilmesi halinde deneyimiyle, tecrübesiyle Atakum’a büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Seçimlerde kendisine başarı diliyoruz” diye konuştu.

ZİHNİ ŞAHİN’DEN TOG’A ÖVGÜ…

TOG’un, Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu söyleyen Başkan Zihni Şahin ise, “Özellikle üniversite öğrencisi gönüllüleriyle TOG, başta sosyal olmak üzere kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de daima dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. TOG’un genç gönüllüleri, dar gelirli ya da hasta çocuklara ders vermekten tutun da okulların yenilenmesine kadar bir çok alanda çok önemli hizmetler veriyor. Türkiye’nin bir çok bölgesinde fidan dikerek yeşillendirme çabalarında örnek teşkil eden TOG gönüllüleri aslında her şeyin parayla yapılmayacağını da bizlere göstermiş oluyor” dedi.

ATAKUM İĞNE DELİĞİ’NDEN DAVET

Öte yandan, ziyarette yer alan, TOG’a bağlı Atakum’un Mimar Sinan Mahallesi’nde faaliyet gösteren İğne Deliği Gençlik Merkezi’nin yöneticileri Oğuzhan Öztanır, Beytullah Akı ve Semiha Memişoğlu, Başkan Zihni Şahin’i merkeze davet etti. Başkan Şahin de, en kısa zaman İğne Deliği Gençlik Merkezi’ni ziyaret edeceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.