Başkan Togar’dan 10 Kasım Mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

09.11.2016
A+
A-

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Saygın kişiliği, örnek başarıları ile dünyada ismi sayılı devlet adamları içerisinde yer alan Atatürk’ün anlatmak istediklerini iyi sentez ederek onun bize bırakmış olduğu değerleri ve eserleri daha ileriye taşımalıyız. Bu manada 10 Kasım tarihlerini bir matem günü değil aksine Atatürk’ün düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Bizlere düşen görev, yüzümüzü aydınlık geleceğe dönerek ülkemizi en üst bilgi ve teknoloji birikimi ile donatmaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Togar, ” 78 yıl önce aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Hayatı boyunca birçok siyasi ve askeri başarıya imza atarak ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, gelecek nesillere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle kendisinin elbet bir gün bu dünyadan ayrılacağını ama bu ülkenin sonsuza kadar var olacağını söylemişti. Burada en büyük görev bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımız ile geçlerimize düşüyor. Atamızın bizlere emanet ettiği bu ülkeyi ve Cumhuriyeti daha da ileri taşıyarak dünyada söz sahibi bir ülke olması için var gücümüzle çalışmalıyız. Özellikle Türkiye son yıllarda AK Parti iktidarıyla birlikte ekonomi, demokrasi, insan hakları ve kalkınma konusunda önemli bir mesafe kat etti. Ülkemizdeki gelişmeyi ve büyümeyi hazmedemeyen iç ve dış kuvvetler çeşitli eylem ve saldırılar düzenleyerek bizi durdurmaya çalıştılar. Bu saldırılar karşısında bizlerde, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesi etrafında tek vücut olarak sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından hiç şüphemiz yoktur. İstiklal savaşında ve Cumhuriyetin kuruluşundaki kararlılık bugünde terörle mücadelede sergileniyor” ifadelerine yer verdi.
RAHMETLE ANIYORUZ
“Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Bizlere düşen en büyük görev Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktıklarının üzerine bir şeyler katarak Ülkemizi uygarlık seviyesinin üzerine çıkartmaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle taşta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.