Başkan Sandıkçı Ahilik haftasını kutladı

Başkan Sandıkçı Ahilik haftasını kutladı
15.09.2021
A+
A-

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında “Ahilik anlayışını günümüzün hızla gelişen ve değişen ekonomik koşullarına entegre etmeliyiz” dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 2021 yılının Ahi Evran Yılı olarak kabul edilmesi vesilesiyle 13-19 Eylül Ahilik Haftası’na yönelik bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sandıkçı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Günümüz dünyasının süratle değişen sosyoekonomik koşullarında değişmeyen tek şey sahip olduğumuz değer ve prensiplerimizdir. Dünyadaki ekonomik gelirin adil biçimde dağılımı ve insanların barış içinde yaşamaları adına Anadolu kültürümüzün mihenk taşlarından olan Ahilik anlayışının yaşatılması, uygulanması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Tüketen değil, sürekli üreten ve ürettiği değerleri ülkesi, milleti ve insanlığın menfaati doğrultusunda kullanabilen çalışkan nesiller yetiştirmek zorundayız. Dünyada yaygınlaşan ekonomik adaletsizliğin önünü alabilme noktasında ‘Küçük olsun, benim olsun’ anlayışını bir kenara bırakıp ‘Büyük olsun, hepimizin olsun’ anlayışıyla hareket eden girişimcilere ihtiyaç duyulmaktadır. İşte bu bağlamda Anadolu’da esnaflığın piri olarak kabul gören Ahi Evran-ı Veli’nin, ticaret geleneğimize katmış olduğu değişmez prensiplere sıkı sıkıya bağlı kalınmalıdır. Bu yüce anlayış günümüzün hızla gelişen ve değişen ekonomik koşullarına entegre edilmelidir.”

“Ahilik bilgi ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir”

Mesajında ekonomide güçlü olmanın koşullarından olan çalışkanlık, üretme, paylaşma, cömertlik, dürüstlük gibi kavramların aslında kendi kültürümüzde var olduğuna değinen Başkan İbrahim Sandıkçı, devamında şunları belirtti: “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Kılı kırk yaran titizlikte hakkı ve adaleti gözeten, çalışkanlığı ve üretmeyi salık veren Ahilik anlayışının yaygınlaşması, yaşatılması adına elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı en içten dileklerimle kutlar; sağlıklı, kazançlı, bereketli bir ömür geçirmelerini temenni ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber