Başkan Şahin mezbahanede

Başkan Şahin mezbahanede
29.12.2018
A+
A-

Başkan Zihni Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Bafra Ticaret Borsası’na devredilen kesimhanede incelemelerde bulundu. Şahin, “AB standartlarında veren kesimhanemiz, bölgede hayvancılığın hizmetinde” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret Borsası Mezbahanesi’nde(Kesimhane) incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldıktan sonra bir protokol ile Bafra Ticaret Borsası’na devredilen kesimhanenin Avrupa Birliği standartlarından hizmet verdiğini söyleyen Başkan Şahin, “Bu kesimhane, Bafra ve bölgesinde hayvancılığa büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

GÜNLÜK 120 KÜÇÜKBAŞ, 90 BÜYÜKBAŞ HAYVAN

Başkan Zihni Şahin, Bafra Ticaret Borsası’nı ziyaretinin ardından Borsa Başkanı Namık Kibaroğlu ile birlikte kesimhaneye geçerek incelemelerde bulundu. Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden modernize edilen bu yıl Kurban Bayramı ile birlikte hizmete sokulan kesimhanede Borsa Başkanı Kibaroğlu ile diğer yetkililerden bilgi aldı. Başkan Şahin, kesimhanenin Karadeniz’in en moderni olduğunu belirterek, “Teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı kesimhanemiz günlük 120 küçükbaş ve 90 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip” bilgisini verdi.

BÖLGEDE HAYVANCILIĞA BÜYÜK KATKI

Modern kesimhane tesisinin ’Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları’ yönetmeliklerine uygun olarak Avrupa Birliği standartlarında hizmet verdiğine dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, “Kesimhanemiz, Bafra bölgesinde hayvan üreticilerimiz ile başta kasap esnafı olmak üzere et işletmecilerinin ihtiyacının karşılanacağı şekilde dizayn edildi. Otomotik kesim makine sistemleri ile soğuk hava depolarıyla bu kesimhane, bölgede hayvancılığa büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

‘TARIMA DAYALI SANAYİ’ HEDEFİ

Samsun’un mevcut tarım potansiyelini yeterince kullanmasının yolunun modern tarımsal endüstri tesisleriyle mümkün olacağına vurgu yapan Başkan zihni Şahin, “Sadece Bafra bölgemizde 50 binin üzerinde büyükbaş, 25 binin üzerinde küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Et, süt, yoğurt gibi tonlarca hayvansal üretim gerçekleştirilmektedir. Tüm bu üretiminin ekonomiye çok daha artı kazandırması için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız. Çiftçimizi daha çok hayvancılık üretimine teşvik etmeli, böyce hedeflediğimiz tarıma dayalı sanayi hamlesinde daha çok yol almalıyız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber