SON DAKİKA
Şarkıcı Güllü’nün kızının arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı! Bacaklarına doğru sarılarak, kendisini… • TBMM’de taciz iddiasıyla başlatılan soruşturmada lokanta görevlisi tutuklandı • Samsunspor, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti • Mahkum taşıyan midibüsün de karıştığı zincirleme kazada çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı • “Futbolculara yüksek kârlı fon” davasında karar: Seçil Erzan’a 102 yıl 4 ay hapis cezası!

Başkan Necattin Demirtaş: “Halkımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz”

2 dk. okur
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Zabıta müdürlüğü personelleri belediyenin dışa yansıyan yüzüdür. Bu doğrultuda zabıta, sadece ceza yazan bir birim olarak değil, insana sevgiyle yaklaşan, ahlakıyla, dengeli ve kararlı davranışıyla, kanunlar ve mevzuat çerçevesinde görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. “Koordinasyon toplantıları çözüm odaklı en etkili yöntemdir” İlkadım Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonunda, zabıta müdürlüğü personeli ile koordinasyon ve değerlendirme toplantısı yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar” Koordinasyon toplantısının her ay yapılması, sorunların çözümü konusunda daha hızlı ve pratik adımların atılmasında en etkili yöntemlerden biri olduğunu söyledi. Pandemi önlemleri altında gerçekleşen toplantıda Zabıta Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalar planlanarak, yaşadığımız şehrin gözbebeği konumunda olan ilkadım ilçemizde karşılaşılan problemleri görüş alışverişinde bulunarak çözüme kavuşturacağız “dedi. “Önceliğimiz halkın huzuru ve kamu düzeni” Kaldırım işgali, seyyar satıcı, görüntü kirliliği, hijyen, denetim, dilenci sorunu gibi bir çok sorunun ele alındığı toplantıda konuşan Zabıta Müdür Vekili Şerif Bahar; ”İlçe halkının rahatı ve huzuru için, huzurlu bir biçimde yaşamlarını devam ettirebilmesi için en iyi şekilde görev yapması gereken birimlerden bir tanesiyiz. Kamu düzenini sağlamak için zabıta çalışır. Halk sağlığı için zabıta gayret eder. Vatandaşlarımızın huzuru için zabıta devriye girer. Kenti yaşanılabilir hale gelmesinde zabıtanın büyük emeği ve gayreti vardır. Önceliğimiz hiç kimsenin mağdur olmamasıdır” dedi. Personelin kurum içi görev ve sorumluluklarının da masaya yatırıldığı toplantıda “iş disiplini” ve “sorumluluk bilincine yönelik vatandaşlardan gelen istek ve öneriler değerlendirildi.

İlçe halkının halk sağlığını korumak adına sürdürülen denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Halkımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz” dedi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 1 Haziran tarihi itibariyle başlayan normalleşme süreci kapsamında tekrardan hizmet veremeye başlayan iş yerlerine ‘kontrollü sosyal hayat’ denetimlerini sürdürüyor.

İlkadım Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından korunma tedbirleri kapsamında çalışmalarını ara vermeden devam ediyor. Haziran ayı başı itibari ile başlayan normalleşme sürecine uyum tüm Türkiye’de olduğu gibi İlkadım’da da devam ediyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler salgına karşı tedbirleri elden bırakmıyor. Zabıta ekipleri, uzun bir süre kapalı kalan ve normalleşme süreci kapsamında tekrardan hizmet vermeye başlayan restoranları denetledi. İlkadım ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa düzenlenen denetimde iş yeri sahiplerini salgın nedeniyle belirlenen kurallara uymaları yönünde uyardı. Öte yandan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, pandemi sürecinin başından itibaren ilçe genelindeki semt pazarında korunma tedbirlerini üst düzeyde tutuyor. Zabıta ekiplerinin semt pazarlarında ateş ölçme ve dezenfekte dağıtıma yanı sıra günlük bin maske dağıtımı gerçekleştirdi. Müdürlük uygulamaların normalleşme sürecinde de devam ettiğini bildirildi.

“Halkı hijyen kaidelerine uymaya davet etti”

Toplum sağlığını korumak ve kontrollü sosyal hayata uyum sağlamak için ilçemizdeki denetimlerimiz artarak devam edeceğini vatandaşların ise hijyen kaidelerine uymalarının virüsle mücadelede büyük önem taşıdığına vurgu yapan davet İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Zabıta ekiplerimiz, Covid-19 ile mücadele kapsamında ilçemizdeki iş yerlerinin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini kontrol ederek, bilgilendiriyor. Salgın tehdidi bitene kadar tedbirlerin harfiyen uygulanması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Normalleşme sürecini kurallara uyarak daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde atlatabileceğimize inanıyorum” dedi.

Bu Yazıyı Paylaş