Başkan Karaduman’dan ittifak açıklaması

Başkan Karaduman’dan ittifak açıklaması
07.09.2018
A+
A-

Yerel seçimlerde yapılması gündemde olan ittifakı değerlendiren Başkan Hakan Karaduman, “Hem AK Parti’nin hem de MHP kurullarının değerlendirmesi, tartışması gereken bir süreç. İttifak konusunda olumsuz bir düşüncemiz yok fakat biz hiç ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. ” dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, son dönemde gündemde olan yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinde MHP ile bir adım attıklarını ve milletin bu ittifaka olumlu karşılık verdiğini belirten Başkan Karaduman, yerel seçimlerde de ittifak yapılması konusunun önümüzdeki süreçte hem AK Parti’nin hem MHP kurullarının değerlendirmelerinden, hem de liderler düzeyinde yapılabilecek görüşmelerden sonra netlik kazanabileceğini ifade etti.

AK Parti’nin bir prensibi olduğunu ve kendi içerisinde, hiç ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Hakan Karaduman, “Milletimiz Cumhur ittifakına olumlu baktı. Yerel seçimlerde de ittifak konusu bir süredir gündemde. Tabi bu konu kısa sürede kararı verilebilecek bir durum değil. Milletvekilliği seçimleri ve yerel seçimler birbirinden çok farklı. Süreci ve içeriği nasıl olacak? Bunlar hem AK Parti’nin hem MHP’nin kendi içerisinde değerlendirmelerde bulunması, tartışmnası gereken bir süreç. Liderler düzeyinde de yapılacak görüşmeler çok önemli. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda sayın Devlet Bahçeli ile önümüzdeki süreçte görüşme yapabilir. O zaman bu konuda net bir karar ortaya çıkabilir. Biz Genel Başkanımızın, liderimizin kararına her zaman saygı duyarız. İttifak konusunda olumsuz bir düşüncemiz yok. Milletivekili seçiminde attığımız adımı şartların uygun olması durumunda yerel seçimler de de atabiliriz. Hem AK Parti hem de MHP tarafı olumlu bakarsa yerel seçimlerde de ittifak olabilir. AK Parti her zaman Türkiye’nin menfaatlerini en uç noktada gözeterek hareket etmiştir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber