Başkan İkiz vatandaşlar ile bayramlaştı

Başkan İkiz vatandaşlar ile bayramlaştı
15.06.2018
A+
A-

Samsunun Havza İlçesinde Ramazan Bayramı arifesi nedeni ile ilçe mezarlığını ziyaret eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz şehitlikleri ziyaret ederek vatandaşlar ile bayramlaştı.

Havza Belediyesince düzenlenen bir program ile ilçe mezarlığında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz kabristan ziyaretine gelen vatandaşlar ile bir süre sohbet etti ve bayramlaştı.

Programda ayrıca kabristana gelenlere Havza Belediyesince gül suyu ikram edildi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz “ Havza Belediyesi olarak bayram boyunca halkımızın huzuru için her türlü tedbiri aldık. Zabıta ve temizlik İşleri Müdürlüğümüz bayram boyunca görevlerinin başında olacak. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Havzalı hemşirelerimizin Ramazan Bayramını kutlarım” dedi.

Havza Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca devam eden Ramazan etknilikleri düzenlenen dua programı ile sona erdi.
Kevser Cami önünde teravi namazı sonrası düzenlenen programda Havza Kevser Cami din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Daha sonra Ramazan Ayı boynunca okunan mukabele, hatimlerin kabulü için dua yapıldı.

Program sonunda konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz katılımcıların bayramını kutlayarak; “Hep birlikte bir Ramazan Ayının daha sonuna geldik. Bir çok hemşerimiz sılayı rahim yaptı. Allah’ım tutmuş olduğunu oruçları, yapmış olduğunuz ibadetleri kabul eylesin. Bayramımız tüm İslam alemine ve ülkemize huzur ve barış getirsin.” Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta bir çok İslam toprağında Müslümanların kan ve göz yaşı içinde olduğunu belirterek; “Allah’ın bu mübarek günlerin hürmetine bu kardeşlerimizin gözyaşlarını dindirsin. Rabbim hep birlikte daha nice Ramazanlara ve bayramlara ermeyi nasip eylesin. Bayramınız mübarek olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Mehmet Taşan ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Fahrettin Kırbıyık tarafından din görevlilerine çeşitli hediyeler verildi.

Programa ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Mehmet Taşan ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Fahrettin Kırbıyık, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayırsever İşadamı için mevlit ve iftar

Nisan ayında İstanbul’da 102 yaşında hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Öngel için memleketi Havza’da mevlit okutuldu ve iftar yemeği verildi.

Göçmenler Mahallesinde aileye ait bir tesiste verilen iftar yemeği öncesi Hacı Mehmet Öngel tarafından yaptırılan Boğaziçi Caminde 102 yaşında hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Öngel için mevlit okundu.

Mevlit programına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Öngel ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; Hacı Mehmet Öngel’in tam bir Havza sevdalısını olduğunu belirterek; “Havza aşığı ve bunu her fırsatta gösteren çok saygıdeğer büyüğümüz Hacı Mehmet Öngel amcamızı saygı sevgi ve hürmetle yad ediyoruz. 102 yıllık ömrüne Havzamıza değerli katkılarda bulunan çok güzellikleri sığdıran ve 3 okul bırakarak memleketine verdiği hizmetlerle ismi ebediyen yaşayacak Hayırsever Saygıdeğer Büyüğümüz Hacı Mehmet Öngel’e Yüce Rabbimden rahmet diliyorum.” dedi.

Aile adına konuşan Hayırsever İşadamının oğlu Korkmaz Öngel ise mevlit ve iftar programına katılan herkese teşekkür ederek; “Aile büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü her geçen gün daha hissetmekteyiz. Bizler için gurur kaynağı olan babamızın adını en iyi şekilde yaşatmak ve hatırasına sahip çıkmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. ” Dedi.

7 çocuk babası olan Öngel 2001 yılında 19 Mayıs Mahallesinde Mehmet Öngel İlköğretim Okulunu, 2005 yılında Çiftlik Naciye Öngel İlköğretim Okulunu, 2006 yılında ise Havza Devlet Hastanesi’ne Ek diyaliz ünitesi binası ve Göçmenler Mahallesine birde cami yaptırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.