Başkan İkiz Tarım Fuarını ziyaret etti

Başkan İkiz Tarım Fuarını ziyaret etti
28.09.2018
A+
A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz bu yıl 4.üncüsü düzenlenen Samsun Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ziyaret etti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde TÜYAP ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in işbirliğinde düzenlenen 4’üncü Samsun Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarını ziyaret ederek sektörün Havza temsilcileri ile bir araya geldi.

Fuarda Havza’da tarım sektöründe faaliyet gösteren ve fuarda stant açan sektörün önde gelen isimleri ile bir araya gelen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilk olarak Türk Traktör New Holland Havza Bayii Veli Kurt ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Türk Traktör New Holland Havza Bayii Veli Kurt fuarın kendileri için önemli olduğunu belirterek; “Fuarlar sayesinde tarım sektöründeki teknolojik yenilikleri takip ederek çiftçilerimize daha kaliteli hizmet sunma imkanı sunmaktayız. Devletimizin de tarım sektörüne vermiş olduğu destek ve hibeler ile çiftçilerimiz daha modern üretim yapmakta.” Dedi.

İkiz daha sonra Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ile bir araya gelerek fuar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç fuarın Samsun tarımı için önemli olduğunu belirterek; “Geçen yıl yurt içi ve yurt dışından bir çok ziyaretçinin geldiği fuar, modern tarım ve hayvancılığın ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojilerin ziyaretçilere topluca tanıtılması imkan sağlıyor. Bu sayede hem teknolojik gelişmelerden haberdar oluyoruz hem de Samsun’un ve ilçemizin tanıtımına katkı sunuyoruz.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havzanın tarıma dayalı bir ekonomisi olduğunu belirerek; “Hem ilçemizin hem de Samsun’un tarımsal gelişimi ve tanıtımı adına önemli bir etkinlik. Böylesi önemli bir etkinlikte birçok Havzalı firmanın yer alması bizim için gurur verici. Fuara katılım sağlayan tüm firma sahiplerimizi kutluyorum. Havza tarımsal potansiyeli yüksek bir ilçe. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi önemli. Fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber