Başkan Hamit Kılıç’tan Şimşek Kardeşlere Jest Üstüne Jest

Başkan Hamit Kılıç’tan Şimşek Kardeşlere Jest Üstüne Jest

Bafrahaber’in haberine göre İYİ Parti Belediye Meclis üyesi İsmail Bekar, Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Şimşek, kardeşi Muhammet Şimşek ve Başkan Yardımcısı Şaban Hürşayar’ın işe alınmaları ve Muhammet Şimşek’e ödenen kıdem tazminatı hakkında Belediye Meclisinde cevaplanmak üzere soru önergesi verdi.

Meclis üyesi İsmail Bekar 3 başlıkta gündeme getirdiği sorular ile Ali Şimşek’in yasaya aykırı bir şekilde Özel Kalem Müdürü yapıldığını ve belediyenin yüksek maaş ödemeleri ile zarara uğratıldığını; kardeşi Muhammet Şimşek’e işten çıktıktan sonra kanuna aykırı bir şekilde kıdem tazminatı ödendiğini ve bu para ile müteahhit olan Belediye Başkanı Hamit Kılıç’tan daire satın aldığını, daha sonra tekrar Bafra Belediyesinde vasıflı işçi olarak işe sokulduğunu ve daha yüksek maaş ile çalışmaya başladığını; Daha önce Kütüphane müdür vekilliği yapan Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar’ın da belediye başkan yardımcısı yapılarak müdürlüğünün yolunun açıldığını iddia etti.

Bekar ayrıca bu 3 kişinin önceden başkanlığını yaptığı Vakfın üyesi olmalarının tesadüf mü olduğunu sordu.

İşte İsmail Bekar’ın Meclis’te cevaplanmak üzere verdiği soru önergesi:

BAFRA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 
1- Ali SİMŞEK isimli kişi, Samsun Valiliğinde düz memur olarak çalışmakta iken daha sonra ise 2018 yılında Bafra Belediyesi Başkanı Hamit KILIÇ’ın göreve gelmesi ile birlikte belediyemize Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak atanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarında Devlet memurlarının müdür olması için aranan kriter ve şartlar açık olarak belirtilmiştir. Kanunen müdür olma şartlarını taşımayan kişilere kanunun Belediye Başkanlığının verdiği yetkilere dayanarak Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürü makamına atanması ve doğal olarak da devlete ek külfet olarak maaş, ikramiye ve diğer özlük hakları sağlanması ayrı bir hukuksuzluktur. Söz konusu şahsın Belediye başkanımız Hamit Kılıç’ın Bafra Belediye Başkanı olarak atanmadan önce başkanlığını yaptığı Yavuz Selim Vakfı ile Ali Şimşek’in aynı vakıf mensubu olması ve atamasının yapılması bir tesadüf müdür? Bu hususun belediyemizce ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını talep etmekteyim.

2- Yine söz konusu ALİ ŞİMŞEK’in kardeşi Muhammet Şimşek isimli Bafra Belediyesi personeli Samsun Büyükşehir Belediyesinde işe başlamak amacı ile Bafra Belediyesinden İSTİFA ETMİŞTİR. Akabinde ise Samsun Büyükşehir Belediyesinde işe başlamıştır. Kural olarak işçinin iş sözleşmesini kendi isteği ile feshetmesi halinde işçi kıdem tazminatına ve ihbar tazminatına hak kazanamaz. Kanun da açıkça belirtildiği üzere işçi tarafından haksız şekilde feshedilen iş sözleşmesi için işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi mümkün değildir. Bu minvalde işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamaz. Haksız olarak (kıdem tazminatına hak kazanmadan is sözleşmesini fesih eden işçi) iş sözleşmesinin fesih edilmesi üzerine, ücrete hak kazanmayan söz konusu şahısların kıdem tazminatlarını ödemek için Belediyemizin söz konusu kişileri zorunlu arabuluculuk teklifini dolanarak, arabuluculuk müessesini kötüye kullanarak ihtiyari arabulucu avukata yönlendirildiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru ise bu şekilde kıdem tazminatı ödemesi yapabilmek amacıyla arabuluculuk müessesesi kötüye kullanılmış ve de kamu 80.000,00TL haksız olarak zarara uğratılmıştır.(Bu olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına ve İçişleri bakanlığına şikayet hususunda yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.) Akabinde ise söz konusu şâhısa veyahut birinci derece yakınlarına Bafra Belediye Başkanının özel veyahut ortağı olduğu müteahhitlik şirketinden daire satıldığı iddia edilmektedir. Belediyemiz den söz konusu işin doğru şeklinin bilinmesi için bu hususun tam şeklinin aydınlatılmasını talep etmekteyim.  Yine aynı şekilde Samsun Büyükşehir Belediyesinden istifa eden Muhammet ŞİMŞEK hangi hukuki gerekçe ile tekrardan Bafra Belediyesine işe alınmıştır? Ayrıca hangi sebep ile vasıflı olarak daha yüksek bir maaş ile işe başlatılmıştır?

3 – Yine halkımızca da bilindiği üzere; Saban HÜRYAŞAR isimli Bafra Halk Kütüphanesinde Müdür Vekilliği görevini sürdürmekte iken 2018 yılında Bafra Belediyesi Başkanı Hamit KILIÇ’ın göreve gelmesi ile birlikte Bafra Belediyesi Başkanlığı bünyesine naklen geçiş yapmıştır. Bafra Belediye Başkanlığı tarafından Şaban HÜRYAŞAR Bafra Belediye Başkan Yardımcılığına atanmıştır. Kanunen Bafra Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne vekaleten baktığı dönemde müdür vekilliği için yapılan ödemelerin tamamının Mal Müdürlüğü tarafından geri istendiği iddia edilmektedir. Devletimizin Müdür vekilliği yapan kişiye müdür maaşı bile vermediği halde Bafra Belediyesinde başkan yardımcılığı görevini ifa etmesi halinde müdür olmasının önünün açılması ne kadar hukukidir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarında Devlet memurlarının müdür olması için aranan kriter ve şartlar açık olarak belirtilmiştir.

Kanunen müdür olma şartlarını taşımayan kişilere kanunun Belediye Başkanlığının verdiği yetkilere dayanarak Başkan yardımcılığı makamına atanması ve doğal olarak ta müdür olmasının önü açılması, devlete ek külfet olarak maaş, ikramiye ve diğer özlük hakları sağlanması ayrı bir hukuksuzluktur.

Söz konusu şahsın Belediye başkanımız Hamit KILIÇ’ın Bafra Belediye Başkanı olarak atanmadan önce başkanlıkğını yağtığı Yavuz Selim vakfı ile Şaban Hüryaşar’ın da aynı vakıf mensubu olması ve atanmasının yapılması bir tesadüf müdür? Bu hususun belediyemizce ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını talep etmekteyim.

(Bafrahaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber