Başkan Genç’ten yeni şehir modellemeleri

Başkan Genç’ten yeni şehir modellemeleri
29.11.2018
A+
A-

Samsun’un geleceği için ürettiği vizyon projelerle dikkat çeken Başkan Osman Genç, hazırladığı üç farklı “Yeni Şehir Modellemeleri” ile günümüz şehircilik anlayışına farklı bir boyut kazandırıyor.

Trafik sorununun olmadığı, yatay mimarinin temel alındığı proje kapsamında, ekolojik binalar ve yeşil çatılarla çevreye duyarlı bir şehir hedefleniyor.

Başkan Osman Genç’in “Yakın Gelecekte Samsun” kitabında ortaya koyduğu vizyon projelerden biri de “Yeni Şehir Modellemeleri.” Samsun’un güneye doğru genişlemesini esas alan proje kapsamında denize hakim sırtlarda kurulacak şehir, modern bir yaşam alanı oluşturacak, yeşil ile mavinin birleştiği bu sırtlar sağlıklı bir yaşam seçeneği sunacak. Ekolojik binalar ve yeşil çatılar ile çevreye duyarlı olacak olan Samsun, üç farklı modellemeyle şehirciliğe farklı bir boyut kazandıracak.

SAĞLIKLI ŞEHİR PLANLAMASI

Trafik sorununun olmadığı, yatay mimarinin temel alındığı sağlıklı bir şehir planlaması ile hayata geçirilecek olan yeni yeni şehirde, Sosyal donatı açısından zenginleştirilmiş, doğayla bütünleşen çok katmanlı bir şehir dokusu hakim olacak. Ulaşımın, teleferik, yatay asansör gibi ulaşım seçenekleri ile çözüldüğü yeni şehir modellemelerinde, kent dokusunun coğrafya ile sıkı ilişkisi ve manzara, ışık yönü, yapıların birbirleri ile olan ilişkisi gibi etkenler gözetilirken, yapılar bölgenin yağış rejimi, akarsu yatakları, olası taşkın tehlikeleri gibi etkenler hesaplanarak yerleştirildi.

ÜÇ FARKLI MODEL

Günümüzde dünya hızla yoğunlaşırken, herkes tarafından erişilebilen ve insanın kendi ihtiyacını rahat karşılayabileceği konforlu mekanlara sahip şehirlere ihtiyaç duyulduğuna işaret eden projenin mimarı Başkan Osman Genç, “Daha estetik ve sosyal donatı alanları daha fazla olan yeni ve model bir şehir hedefliyoruz. Üç farklı şekilde hazırladığımız Yeni Şehir Modellemeleri de şehir insanına kaliteli ve standardı yüksek bir yaşam imkanı sunacak. Bu proje uygulandığında şehirciliğe yeni bir bakış açısı getirecektir” dedi.

İNSANA DUYARLI BİR ŞEHİR

Samsun’un güneye doğru gelişmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Genç, “Denize hakim sırtlarında kurulacak şehir modern bir yaşam alanı oluşturacaktır. Yeşil ile mavinin birleştiği bu sırtlar sağlıklı bir yaşam seçeneği sunacak. Trafik sorununun olmadığı, yatay mimarinin temel alındığı sağlıklı bir şehir planlaması hayata geçirilecek. Tamamen yeşille barışık bir şehir hedefliyoruz. Çevreyle uyumlu ekolojik binalar, yatay mimariyle birleşecek ve yeşil çatılar, kendi enerjisini kendi üretecek. Üç farklı şekilde hazırladığımız Yeni Şehir Modellemeleri ile İnsana Duyarlı’ bir şehir hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber