Başkan Genç’ten Samsun’a nefes aldıracak projeler

Başkan Genç’ten Samsun’a nefes aldıracak projeler
30.11.2018
A+
A-

Başkan Osman Genç tarafından hazırlanan Merkez Park ve Otopark Modellemeleri Samsun’a nefes aldıracak. Okullar bölgesinde uygulanacak Merkez Park, anfi tiyatrosu, gezi alanları ve spor alanları ile çekim merkezi olacak, en az bin 200 araçlık otoparklar da trafik sorununu çözecek.

“Yakın Gelecekte Samsun” kitabıyla Samsun’u daha yaşanılabilir şehir yapacak projeleri açıklayan Başkan Osman Genç, vizyon projeleriyle şehrin adeta kangren olmuş sorunlarına da çözüm üretiyor. Başkan Genç tarafından hazırlanan Merkez Park ve Otopark Modellemeleri şehrin yoğunluğunu azaltırken, trafik sorununa da çare olacak. Okullar daha sağlıklı alana taşınacak, okullar bölgesi şehir halkının kullanımına açılacak.

MERKEZ PARK PROJESİ

Merkez Park’ın şehre nefes aldıracak bir proje olduğunu belirten Başkan Genç, “Samsun şehir içi maalesef oldukça yoğun. Şehrimizin ortasında bir okullar bölgesi var. Burası hem bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. Hem de çocuklarımız çok da sağlıklı bir ortamda eğitim alma imkanı bulamıyor. Burası için bir proje geliştirdik. Okullar bölgesi alanında uygulanacak Merkez Park Projesi ile bu bölgedeki yoğunluk giderilirken, söz konusu alanda şehir halkının doğrudan yararlanabileceği yeşille iç içe bir yaşam alanı oluşturulacak” dedi.

ŞEHİR YÜKTEN KURTULACAK

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Başkan Genç, “Proje kapsamında bölgede bulunan okullar, öğrencilerimizin daha sağlıklı bir ortamda eğitim alacağı şekilde yeni bir alana taşınırken, büyük bir yükten kurtulan bölge, halkımızın kullanımına açılacak Merkez Park içerisinde anfi tiyatro, gezi alanları, spor alanları, oturma yerleri gibi insanlarımızın aktif olarak kullanabileceği alanlar olacak. Merkez Park, altında yapılacak kapalı otopark da bölgedeki otopark sorununu çözecektir” diye konuştu.

OTOPARK MODELLEMELERİ

Bir şehir için olmazsa olmazlardan birinin de otoparklar olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Günümüzde artan nüfus ve yoğunlaşan trafikle beraber otopark da büyük ihtiyaç haline gelmiştir. Dolayısıyla Samsun’un geleceğini planlarken, modern, şehrin ihtiyaçlarına uygun, trafik yükünü hafifletecek otopark modellemeleri hazırladık. Bu otoparklar, her bloğu bin 200 araç olmak üzere iki bloktan oluşmakta ve toplam 2 bin 400 araç kapasitelidir. Bu otoparkları şehrimizin özellikle yoğun bölgelerine yaptığımızda trafik sorununu da büyük oranda çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber