Başkan Genç: Samsun’u yeniden ticaret merkezi yapmalıyız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’da yaşayan nüfus sayısı kadar insanın Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinde yaşadığına dikkat çekerek, “Bu insanları gurbete gitmeye zorlayan sebepler nelerdir? Bunları bilmemiz lazım. Samsun’u yeniden nüfus çeken, ticaret merkezi haline getirmeliyiz” dedi.

21.11.2016
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunlu işadamı Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde Ölmez’e, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Ekonomi Çalıştayı’nın raporunu içeren ve Samsun’u ileriye taşıyacak ekonomik şifrelerini sunan kitap veren Başkan Genç, şehrin gelişiminde işadamlarının önemine dikkat çekerek, Canik Belediyesi olarak şehre katkısı olacak her türlü yatırıma ve yatırımcıya kapılarının açık olduğunu söyledi.

‘EKONOMİ RAPORU SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ’

Samsun’un bugün istenilen seviyede olmadığına vurgu yapan Başkan Genç, “Geçmişte Anadolu’nun ticaret merkezi olan ve nüfus çeken cazip bir şehir konumundaki Samsun bugün maalesef arzu ettiğimiz seviyede değildir. Samsun’da yaşayan nüfus sayısı kadar insanımız Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinde yaşamaktadır. Bu insanları gurbete gitmeye zorlayan sebepler nelerdir? Bunları bilmemiz lazım. Samsun’u yeniden nüfus çeken, ticaret merkezi haline getirmeliyiz. Bu noktada, düzenlediğimiz Samsun Ekonomi Çalıştayı’ndan çıkan şehrimizin geleceğine dair rapor, şehrimizi hedeflerine ulaştırmamız açısından önem taşımaktadır. Biz de bu verileri işadamlarımızla paylaşarak Samsun’un büyümesine kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

‘HEDEFLER DÜNYAYLA ÖRTÜŞMELİ’

Şehirlerin geleceklerinin, geçmişleri ile aynı olduğuna işaret eden Genç, “‘Samsun yeni bir güç olabilir mi?’ diye düşünürsek tarihe bakmak zorundayız. Şehrimize ait şifreleri çözebilirsek Samsun’u geleceğe taşıyabiliriz. Geçmişte bu işi hükümetler yapıyordu. Şimdi bu şehrin dinamikleri, yerel yöneticileri ve bu şehirde ticaret yapan insanlar bu şehri geleceğe taşıyor. Eğer geleceğe koşacaksak Yeni Dünya, Yeni Türkiye ve Yeni Samsun’u birbirinden ayıramayız. Şehirler de ülkelerin istikamet yolunda koşarken, şehirlerin hedefleri ülkelerin hedefleriyle örtüşmelidir. Yani Samsun’un hedefleri Yeni Dünya ve Yeni Türkiye ile aynı olmalıdır” diye konuştu.

ÖLMEZ’E EKONOMİ ÇALIŞTAYI RAPORU

Samsun’un gelişimine dair fikir alış-verişinin olduğu ziyarette Başkan Osman Genç, BORSAN Başkanı Adnan Ölmez’e Samsun Ekonomi Çalıştayı’nın sonuç raporunu içeren kitabı verirken, işadamı Ölmez, Başkan Genç’in Samsun’un gelişimine yönelik yaptığı çalışmaları önemli bulduklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber