Başkan Deveci’den üniversitelilere çağrı: Atakumlu olun

Başkan Deveci’den üniversitelilere çağrı: Atakumlu olun
20.10.2022
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, kentte yaşayan öğrencilerin ikametgahlarını Atakum’a aldırmaları çağrısında bulunarak, “Nüfus artınca bütçe de her ay 1.5 milyon TL artacak. Bu bütçe öğrencilere aktarılacak” dedi. 

Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğiyle Atakum’da gerçekleştirilen “Katılımcı Bütçe” toplantısının yeni durağı Mimarsinan Mahallesi oldu. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve belediye bürokratları yurttaşların talep ve önerilerini dinledi. 

BÜTÇE AKILCI KULLANILACAK

Toplantının açılış konuşmasını yaparak “Katılımcı Bütçe”yi anlatan Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat, “Belediye Başkanımız Sayın Av. Cemil Deveci’nin Atakum Belediyesi’nde şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını hakim kılmak ve Atakum halkına adil ve ortak akla dayalı katılımcı demokrasiyi esas alan bir belediyecilik hizmeti sunmak için başlattığı ‘Katılımcı Bütçe’ uygulamasının bu akşamki durağı Mimarsinan Mahallesi. ‘Katılımcı Bütçe’ toplantısı, belediye bütçesini yapmak için düzenlenen bir toplantı değil. Belediye bütçesini daha akılcı ve daha aktif şekilde, mahallelerden gelen hizmet taleplerine göre hizmet öncelikleri belirlenerek daha rasyonel biçimde değerlendirmek amacıyla yapılan bir toplantıdır” diye konuştu. 

“HER ŞEYİ ŞEFFAF YÖNETİYORUM”

İmarla ilgili bütün ücretleri sabitlediklerini, indirim gibi yetkileri ortadan kaldırdıklarını ve özel bir yazılım sayesinde imar sürecini hassas bir şekilde takip ettiklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Deveci, “Her şeyi şeffaf yönetiyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum. Ben size aday olduğumda bir söz verdim. ‘Atakum’un tapusunu verseniz çocuklarımın, yakınlarımın ve bana güvenen sizlerin yere bakacağı bir davranışın içinde olmayacağım’ dedim. Sizler Atakumlu vergi veren birer yurttaş olarak beni takip edin, izleyin ve denetleyin. Yakamı bırakmayın. Hem güvenin hem de denetleyin” dedi. 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR

Üniversite öğrencileriyle ortak projeler ürettiklerini ve bu projelerin sayısını çoğaltmaya çalıştıklarını belirten Başkan Deveci, şu şekilde sürdürdü: “Sevgili öğrenciler, Atakum nüfusuna kaydolun. 43 bin öğrenci Atakum sınırları içinde yaşıyor. 20 bini ikametini Atakum’da aldırırsa Atakum Belediyesi’nin aylık bütçesi 1.5 milyon TL artacak. Ben de bu bütçeyi meclisten karar alarak burs, yol, kitap, gıda, giyecek masrafları gibi neye ihtiyacınız varsa size aktaracağım. Gelin bu Türkiye’de ilk olsun, aranızda bir komisyon kurarak bu bütçenin nerede harcanacağına siz karar vereceksiniz. Atatürk’ün gençliği bunu ilk adım kentinde yapabilir  ve bu Türkiye’ye örnek olur.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber