Başkan Deveci milli sporcu Salihcan Öztankal’ı makamında ağırladı

Başkan Deveci milli sporcu Salihcan Öztankal’ı makamında ağırladı
11.09.2019
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, masa tenisinde 6 yıldır namağlup Türkiye şampiyonu olduktan sonra en son Avrupa 3.’sü olan down sendromlu milli sporcu Salihcan Öztankal’ı makamında ağırladı. Başkan Deveci, “Salihcan’ın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu sene olimpiyat şampiyonluğu için söz verdi” dedi

Samsun’da Özel Yıldızlar Spor Kulübü bünyesinde spor faaliyetlerine başarılı biçimde devam eden down sendromlu milli sporcu Salihcan Öztankal, antrenörü Abdullah Kemal Yaşkafa ve ablası Büşra Öztankal ile Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi makamında ziyaret etti. Masa tenisinde Avrupa 3.’sü olan Öztankal, başarısının mutluluğunu Başkan Deveci ile paylaştı.

AVRUPA 3.SÜ OLDU
Salihcan Öztankal’ın 4 yıldır antrenörlüğünü yapan Abdullah Kemal Yaşkafa, 19 yaşındaki genç sporcunun başarılarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, “Salihcan, son 6 yıldır namağlup Türkiye şampiyonu oldu. Her şampiyonadan alnının akıyla çıktı. Özel bir genç olmasının yanı sıra özel de bir sporcu. Onunla çalışması da çok keyifli. En son Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 3. oldu. Bu şampiyonada 14 ülke yarışıyordu ve biz de ülkemizi gururla temsil etti. Açıkçası Avrupa şampiyonluğunu kıl payı kaçırması bizi çok üzse de gelecek şampiyonluklar için de motive etti. Şimdi deTürkiye’de dünyanın en büyük down sendromlular spor oyunu olacak Trisome Game 2020’de de yarışacak. Hedefimiz olimpiyat şampiyonu olmak. Salihcan iddialı sporcular arasında, kendisine de çok güveniyor” dedi.

RAKİP TANIMIYOR
Milli sporcunun ablası Büşra Öztankal ise, kardeşinin büyük bir mutlulukla masa tenisi oynadığını belirterek, “Masa tenisi O’na her açıdan çok büyük katkı sağladı. Spordan sonra daha sosyal bir genç oldu. Başarılarıyla birlikte ailemizi ve çevremizi gururlandırdı. Maçlarda kazandığında yaşadığı mutluluğun tarifi yok. Çok sıkı çalışıyor, rakip tanımıyor ve gerçekten de onu kimse yenemiyor” diye konuştu.

TAM DESTEK
Genç sporcunun hikayesinden ve başarılarından etkilenen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Öztankal’a tam destek sözü verdi. Özel sporcu ile yakından ilgilenen ve bir süre sohbet eden Başkan Deveci aynı zamanda milli sporcudan olimpiyat derecesi de beklediğini ifade ederek, “Salihcan’ın başarılarıyla gurur duydum. En yakın zamanda kendisiyle masa tenisi maçı da yapacağız. Salihcan gibi evlatlarımızın her zaman desteklenmesi gerekli” sözlerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber