Başkan Deveci İşsizlik sorunu için vatandaşlardan destek istedi

Başkan Deveci İşsizlik sorunu için vatandaşlardan destek istedi
27.08.2019
A+
A-

CHP Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, sosyal medya hesabı üzerinden işsizlik konusuna dair açıklamalarda bulundu. Göreve başladığı günden bu yana 3 bin 500 kişinin iş talebinde bulunduğunu belirten Deveci, “Samsun’un işsizlik sorununu Atakum’dan çözme olanağımız yok” dedi ve vatandaşlardan zaman istedi.

Başkan Deveci, belediye çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorluk yaşandığını vurgulayarak, iş talebinde bulunanların darılmamasını istedi. Samsun’un işsizlik sorunun Atakum’da çözüme kavuşamayacağını dile getiren Deveci, vatandaşlardan destek ve zaman istedi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Deveci şu ifadelere yer verdi: “Sevgili hemşehrilerim; Belediye başkanı olarak göreve başladığımdan bugüne binlerce kişi ziyaretime geldi. Seçilmem nedeniyle mutluluğunu ifade eden, hakkımda şiirler yazan, sevgi ifade eden insani davranışlardan elbette çok memnun oluyorum, yorgunluğum gidiyor. Asıl sorun işsizlik.

Sevgili hemşehrilerim, size daha önce de ifade ettiğim gibi Atakum Belediyesi borca batmış; iş verilemeyen, maaşlarının da ödenmesinde güçlük çekilen yüzlerce çalışanımız var. Göreve geldiğimden bu yana iş talebinde bulunan 3 bin 500 kişi var, yarısından çoğu ile dostluğum var; tamamı haklı ve onlara borcumuz var. Oğlu ya da kızı işsiz olan anne/ babaya söylenecek söz yok. Ama ben de ilçe belediye başkanıyım, Samsun’un işsizlik sorununun çözülmesi benden beklenemez. Tüm sorunlarınızı biliyorum, çözümü için gayret gösteriyorum. Gündüz enerjim bitinceye kadar çalıştığım gibi gece de uyuyamıyorum, huzurum kaçıyor. Sevgili hemşehrilerim, ben bu sorunların altından kalkacağım, Atakum’u yaşanabilir bir kent yapacağım. Bana zaman verin. Samsun’un işsizlik sorununu Atakum’dan çözme olanağımız yok. Sizin hepinizi tanıyor ve seviyorum, illa da ‘Ben ve benim çocuğum’ derseniz bana haksızlık ve kötülük etmiş olursunuz.

Ben sizi seviyorum ve her birinizin sorununu çözmek için çırpınıyorum. Bu ülkenin içinde bulunduğu durumdan benim kadar sizler de sorumlusunuz, bu süreçten birlikte çıkacağız. Ben sizin omzunuzdan elimi çekmeyeceğim, siz de ‘İşin çok zor, biliyorum ama benim oğlum ya da kızım ne olacak?’ demeyin lütfen. Elimden geleni yapıyorum, sizin sorunlarınızla yatıyor, sizin sorunlarınızla kalkıyorum. Bana zaman ve destek verirseniz Atakum’u yaşanacak bir kent yaparız. Her sözümün arkasındayım, Atakum’u yaşanabilir bir kent yapacağım. Hepinizi seviyorum…

Av. Cemil Deveci Atakum Belediye Başkanı”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.