Başkan Deveci: Cumhuriyet kültürünü sahiplenmenizi istiyoruz

Başkan Deveci: Cumhuriyet kültürünü sahiplenmenizi istiyoruz
24.07.2022
A+
A-

Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk’ün Şehri Spor Yapıyor Turnuvası’nın 7.si gerçekleştirildi. Gençlerle bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler olmanızı ve Cumhuriyet kültürünü sahiplenmenizi istiyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Samsun Valiliği ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle Atatürk’ün Şehri Spor Yapıyor Turnuvası’nın 7.si gerçekleştirildi. Banda Aceh Parkı’nda gençlerin yoğun ilgisiyle yapılan turnuvada 24 takım, 100’e yakın sporcu kıyasıya mücadele etti. Turnuvanın açılışına Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, sporcu gençler ve çok sayıda yurttaş katıldı. Sporcu gençlerle bir araya gelen Başkan Deveci, turnuvada mücadele edecek takımlara başarı diledi. 

“GENÇ OLMAK BUDUR”

Gençlik döneminde spor yapmanın önemine değinen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Genç olmak budur. Hem spor yapacaksınız hem de kendinizi hayata hazırlayacaksınız. Eğitim ve spor ikisi birlikte gider. Biri diğerini engellemez. İkisini birlikte götürebilirseniz hem vücut hem de zihin gelişimi sağlanır. Ayrıca birlikte yaşam kültürü ortaya çıkar. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim’ diyor. Bu üçü bir arada olabilirse, bizim ‘Türk gençliği’ dediğimiz genç figürü ortaya çıkar. Biz Atakum Belediyesi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler olmanızı ve Cumhuriyet kültürünü sahiplenmenizi istiyoruz. ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler biziz’ demenizi istiyoruz. Hem spor hem eğitim hem de Cumhuriyet’in değerlerini kavrayarak bunu yapabilirsiniz. Yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı. 

“GENÇLİK YAŞAMIN EN ÖNEMLİ KISMI”

Gençliğin yaşamın en önemli kısmı olduğunu belirten CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, “Ben de sizlerin yaşlarındayken Samsunspor’un genç takımında oynadım ve sporun ne kadar değerli olduğunu, insanın yaşamına neler kattığını biliyorum. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi, ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.’ Gençlerimize verdiği önemi bir kere daha gösterdiği için Sayın Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye, emeği geçen herkese ve siz genç arkadaşlarıma bu etkinliğe katkı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber