Başkan Demirtaş öğretmenler günün kutladı

Başkan Demirtaş öğretmenler günün kutladı
24.11.2021
A+
A-

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki eğitim yuvalarını ziyaret ederek öğretmenlere gün dolayısıyla hazırlanan çiçekleri kendisi takdim etti. Üzerlerinde öğretmenlerin isimlerinin ve Başkan Demirtaş’ın gün dolayısıyla mesajının yer aldığı çiçekler sabah erken saatlerden itibaren belediye görevlilerince okullardaki öğretmenler odalarına bırakıldı.

“Okul müdürünün eli öperek gününü kutladı”

İlkadım Belediyesi, Belediye sınırlarında faaliyet gösteren eğitim kurumlarındaki tüm öğretmenlere çiçek armağan etti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın 19 Mayıs Lisesi öğretmenlerini ziyaret etmesi ile başlayan Öğretmenler Günü kutlaması, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Güzel Sanatlar Lisesi, Tepecik 100.Yıl Milli Mücadele Ortaokulu, Mithatpaşa Anadolu Lisesi, İlyasköy Anaokulu ve İlkadım Eğitim ve Etüt Merkezi’ndeki  (İLKEM)  öğretmenleri ziyareti ile devam etti.İlk olarak  Samsun eski İl Milli Eğitim Müdürü Özden Özdemir’i evinde ziyaret ederek öğretmenler günü kutlayan Başkan Demirtaş akabinde mezun olduğu yıllar 19 Mayıs Lisesi’nde müdürlük görevi yapan  Rasim Akın’ın öğretmenler günü’nü kutladı.

“Öğretmenlik ender mesleklerde bir tanesi”

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına okul ziyaretleri ile devam eden Başkan Demirtaş,19 Mayıs Lisesi Okul Müdürü Hasan Tanrısever ve öğretmenler ile bir süre sohbet etti. Burada Başkan Demirtaş, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli olan öğretmenliğin bir ömür boyunca devam eden ender mesleklerden olduğuna vurgu yaptı.

“Atatürk sevdiği türküleri birlikte söylediler”

Güzel Sanatlar Lisesi ile ziyaretlerine devam eden Başkan Demirtaş’a sürpriz yapan Okul Müdürü İlyas Gülünay öğretmenler odasında tüm öğretmenlerle birlikte enstrümanlar eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdiler. Okul çıkışında piyona eğitim alan öğrencilerin solo eserlerini dinleyen Başkan otizmli olduğu saz eğitimi alan genç yeteneği tebrik etti.

“Adının yazdığı beyaz önlüğü giydi”

Tepecik 100.Yıl Milli Mücadele Orta Okuldan Başkan Demirtaş’ı karşılayan Okul Müdürü Gökhan Ömür Özsoy, Eğitime verdiği katkılarda dolayı Başkan Demirtaş’ın adının yazılı olduğu beyaz önlük ve plaket takdiminde bulundu.

“Minikler kutlama ziyaretine damgasını vurdu”

İlysaköy Anaokul ve İlkadım Belediyesi Gündüz ve Bakım ve Kreş evine eşi Lütfiye Demirtaş’la birlikte ziyaret eden Başkan Demirtaş,miniklere Atarük’ün hayatını anlatan hikayeleri okudu. Miniklerle birlikte çekilen fotoğraflar ve kesilen kutlama pastasının ardından Başkan Demirtaş minik öğrencilere ben kimim biliyor musunuz? Soruna aldığı ilginç cevaplar öğretmenlerine ve Başkan Demirtaş’a unutulmaz dakikalar yaşattı.

 “İlkemli öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı”

İlkadım Eğitim ve Etüd Merkezi (İLKEM) ile kutlama ziyaretlerine son veren Başkan Demirtaş, öncelik eğitim olan öğrencilerin sınıflarını gezerek bilgi ve tecrübelerini aktardı. Eğitimci öğretmenleri günü’nü tek tek kutlayan Başkan Demirtaş, Aşcılık, Mefruşat, Takı Deklarasyon, Biçki Dikiş gibi kadın el emeği ve becerilerini geliştirmeye yönelik kurslardaki kursiyerleri ziyaret ederek karanfil dağıttı.

“Katkı ve desteklerimizi esirgemeyeceğiz”

Okul ziyaretlerinde öğretmenlere ellerindeki gülleri takdim ederek,bu ülkenin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızı sizler yetiştiriyorsunuz sözleri ile öğretmenlerin kutsal bir göreve imza attığına dikkat çeken Başkan Demirtaş,” İlkadım Belediyesi olarak tüm okulların, öğretmen ve öğrencilerin yanında olduğunu da belirten Başkan Demirtaş, eğitimin daha çağdaş ve modern biçimde verilebilmesi için maddi ve manevi katkılarının da süreceğini ifade etti.

Dolu dolu geçen kutlama ziyaretlerinde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a okul ziyaretlerinde Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç eşi Lütfiye Demirtaş eşlik etti.

“Çiçekler tüm öğretmenlere İlkadım Belediyesi tarafından ulaştırıldı”

Belediye sınırlarındaki tüm okullarda eğitim veren öğretmenlere birim müdürleri tarafında gönderilen Başkan Demirtaş’ın kutlama mesajının yer aldığı çiçekler öğretmenler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.