Başkan Demirtaş öğrencilere nasıl başarılı olduğunu anlattı

Başkan Demirtaş öğrencilere nasıl başarılı olduğunu anlattı
09.10.2020
A+
A-

İlkadım Belediyesi’nin Eğitime Yüzde Yüz desteği kesintisiz şekilde sürüyor. Başkan Demirtaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavına hazırlanan İLKEM’li öğrencileri ziyaret ederek kitap dağıtımında bulundu.

İlkadım ilçesinde eğitime yüzde yüz desteğini sürdüren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına ilçede üniversite sınavına hazırlanan ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen ve özel ders alamayan lise son sınıf öğrencilerine Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) deneme Kitabı dağıttı.

“Tecrübelerini öğrencilerle paylaştı”
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim merkezi iş birliği ile hizmet veren ILKEM Etüt ve Eğitim Merkezi üniversite hazırlık kursu öğrencilerine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ,sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 3 Farklı Şube ile Sınav Hazırlık grubu diye ifade edilen LGS ve YKS Hazırlık Kursu Öğrencilerinin eğitim materyali dağıtım programına katılan Başkan Demirtaş, öğrencilerle tecrübelerini ve okul yıllarındaki yaşantısından kısa kesitler anlattı.

“Sayısal verilerle başarı grafiğini anlattı”
Ziyaret öncesi Başkan Demirtaş’a Kadifekale İLKEM sorumlusu İdris Yüce çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yüce; “2019-2020 Eğitim öğretim yılında 405 öğrencimiz sınava hazırlandı. Bunlardan 263 öğrencimiz YKS hazırlık öğrencisiydi. YKS sınavına giren bu öğrencilerimizden 236 TYT barajını aşarak Lisan, Önlisans, AÖF tercih hakkı kazandı. Bunu yanı sıra Alan Yeterlilik Sınavına AYT giren 106 öğrencimizde 92 öğrenci Lisans Programlarına yerleşme hakkı kazandı. LGS de ise 142 öğrencimizden yüzde 1’lik dilimde yer alan öğrencimizde dahil olmak şartıyla merkezi puanla nitelikli okullara 55 öğrencimiz giremeye hak kazandı.55 öğrencimiz ise ortaokul başarı puanı ile hayallerindeki liseye yerleşti. Adrese dayalı tercih de ise 37 öğrencimiz yerleşimini sağladık. Bu yıl ise koronavirüs sebebiyle Eylül ayı ilk haftasında başladığımız eğitim-öğretim dönemine 1.5 metre alan endeksli sınıflarda ,Kadifekale İLKEM 88,Derebahçe İLKEM 110,Yaşardoğu İLKEM 92 toplamda 290 öğrencimize öğrencilerimizi imkan sağladık. Bu kontenjanlarımızın yarı yarıya düşmesine sebep oldu” dedi.

“Ekici; Başarı çıtamızı yüzde 87 çıkardık”
Covid-19 virüs salgının gölgesinde tedbirlerin en üst seviyede uygulanarak güzel bir hizmet veriyoruz diyerek Başkan Demirtaş’a genel bir bilgilendirmeden bulunan İlkadım Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Kadir Ekici,” Seyreltilmiş sınıflarda maske ,mesafe ve hijyen kurallarına uygun sınıflarda öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Ders kaynaklarınızı da söz verdiğimiz gibi Ekim ayı ilk haftasında öğrencilerimize teslim etmeye başladık. Kurslarımız ücretsiz olup sadece öğrenciler yıl boyunca kullanacakları eğitim materyali için yayınevinin 3 şubemizde bulunan post cihazında YGS için 800 TL YKS ise 1000 TL olan kitap ücretlerini velilerimiz kredi kartı üzerinde yada IBAN ödeme ile yönetimi ile yapıyorlar. Bütün bu hizmetleri belediye kasasından tek kuruş harcamadan yapıyoruz. LGS ‘ de nitelikli okullara 55 öğrencimizi yerleştirirken; YKS ‘ de ise Türkiye geneli derecesi yaparak, İlkadım MEM- İlkadım HEM ile veli katkısı da ekleyerek paydaşlarımızla Pandemi’ye rağmen %87 bir başarı yakalayarak başarımızı tescilledik” dedi.

“Sınava hazırlanan öğrencilere kitap dağıttı”
İlkadım Millî Eğitim ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine bu çalışmada yer aldıkları için teşekkür eden öğrencilerle tecrübelerini paylaşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Üniversite sınavına bazı öğrencilerimiz teknolojinin imkanlarını kullanırken, bazıları ise kendi imkanları ile hazırlanıyor. ÖSYM’nin formatına uygun olarak hazırladığımız bu deneme kitabı, kendi imkanları ile sınava hazırlanan öğrencilerimize mutlaka bir katkı sağlayacaktır. Önemli olan ne istediğini bilmektir. Kişi istedikten sonra her şeyi başarabilir. İnşallah tüm öğrencilerimiz bu uzun yarışta isteğini kaybetmeden ve pes etmeden çalışarak istedikleri üniversiteyi ve bölümü kazanır” dedi.

“Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz”
Öğrenciler için, üniversite sınavı mücadelesinin ilkokul yıllarından itibaren başladığını ifade eden Başkan Demirtaş, “Üniversite sınavını kazanabilmek adına öğrencilerimiz uzun yıllar boyunca düzenli ve planlı bir şekilde ders çalışıyor. Bizlerde öğrencilerimizin bu yoldaki mücadelesine destek olmak amacıyla deneme kitapları hazırladık. Doğru cevaplanacak bir soru bile sınavı kazanmada öğrencilerimize yardımcı olabilir. Yeter ki sınavı kazanacaklarına inansınlar. Bizler de öğrencilerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Sizler Türkiye’nin geleceği. Yaşlanan Avrupa’nın aksine, gençlerimiz dinamik yapısı sayesinde, ülke olarak geleceğe güvenle bakıyoruz” dedi.

Ziyarettin sonunda Başkan Demirtaş İLKEM’de eğitim alan tüm öğrencilere sınava hazırlık kitaplarını dağıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.