Başkan Demir Anketi beğendi ama maliyetini açıklamadı

Başkan Demir Anketi beğendi ama maliyetini açıklamadı
15.03.2021
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘kamuoyu memnuniyeti’ olarak açıkladığı yüzde 88’lik başarılı anketinin bedelinin 214 bin lira olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir anketi ‘acil durumlar için’ uygulanan pazarlık usulü ile ihale ederken, başka teklif de almadığı öne sürüldü.

Hedef Halk gazetesinin haberine göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta açıkladığı ve ‘Yüzde 88 başarılı’ olarak çıktığı öne sürülen anketin maliyeti dudak uçuklattı. Sadece acil durumlar için yapılan pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihale için İstanbul firmasına 180 bin artı KDV yani toplamda 214 bin lira ödendiği belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden hizmet alan vatandaşlara yönelik uyguladığı ve 2021 yılının ilk iki aylık çalışmalarının değerlendirildiği ankette, belediyenin Çözüm Merkezi’ne yapılan başvurular ve anında geri dönüş hizmeti ile ilgili yapılan memnuniyetin araştırıldığı belirlendi. Anket kapsamında 2021 yılının ilk iki ayında 5 bin 537 kişi aranmış; 5 bin 537 kişiden 4 bin 851’i vatandaşın sorunlarına anında müdahale edilmiş ve vatandaşlar verilen hizmetten memnun olduklarını dile getirmiş!..

BAŞKAN DEMİR MUTLU OLDU AMA MALİYET HERKESİ ŞOK ETTİ

Başkan Mustafa Demir’i de oldukça memnun eden ve “Yüzde 88 gibi bir oranla vatandaşlarımızın memnuniyetini belirtmesi, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah ekip arkadaşlarımızla birlikte halkımızın daha memnun kalacağı, sorunlarına çözüm bulacağı bir sistemi inşa etmek adına tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” dediği anketin belediye bütçesine maliyeti ise ‘duyanları şaşırttı’. Pandemi nedeniyle esnafa maddi destek veremeyen ve borç batağında olan Büyükşehir Belediyesi’nin, ihale kanunun 21. Maddesi’ne göre yaptığı pazarlık usulü ihalede tam olarak 180 bin lira artı KDV, yani toplamda firmaya 214 bin lira ödediği ortaya çıktı.

sccPIk

SAMSUN’DAKİ FİRMALARA DEĞİL İSTANBUL FİRMASINA

Samsun’da aynı işi 10’da bir fiyatına yapacak kamuoyu araştırma firmaları varken, pazarlık usülü ihale ile verilen ankette, Çözüm Merkezi’nin sadece 2021’in iki aylık çalışmasını kapsayacak şekilde ‘Vatandaş memnuniyet araştırması yapıldı’. Anketi fahiş bir fiyatla İstanbul firmasına yaptıran belediye, 16.11.2020’de Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda ihaleyi gerçekleştirdi. Firmanın en yüksek ve en düşük teklifi 180 bin lira artı KDV olarak sunuldu ve belediye aynı fiyat üzerinden yaklaşık bir ay sonra 11.12.2020 tarihinde sözleşmeyi imzaladı. İhale Kanunu’nda acil durumlarda ve açık ihalede teklif çıkmaması halinde 21. Maddenin uygulanabileceği açıkça belirtilirken, “Anket yapılmasındaki acil durumun neler olduğu, başka firmalardan teklif alınıp alınmadığı” soruları ise yanıtsız kaldı.

iIkHdQ

ÇAĞRILARA YANIT ÇIKMADI RAKAM DUDAK UÇUKLATTI

Gazetemizin anketin ‘kaç liraya yaptırıldığı ile ilgili çağrıya kayıtsız kalan Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz gün Büyükşehir Meclisi’nden yine 146 milyon lira kredi yetkisi almasıyla gündeme geldi. Üst üste kredi çeken ve borç batağında olan belediyenin KDV dahil 214 bin lira ödeyerek yaptırdığı anket, kamuoyunda tepkiye yol açarken, Samsun merkezli olan ve Türkiye’nin bir çok ilinde kamuoyu yoklaması yapan anket şirketleri ise, aynı hizmetin 20 bin liraya yapılabileceğini açıkladı. Samsunlu bir firma, anketin yüz yüze yapılmadığını eleman ve saha maliyetinin de oldukça düşük olduğunu öne sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, anketin sonuçlarından memnuniyetini anlatırken, maliyetiyle ilgili bilgi vermedi, maliyet çağrılarımızı ise yanıtsız bıraktı. Şimdi Samsunlular, bu yoklukta ve nakdi desteğe o kadar ihtiyacı olan işsiz ve esnaf varken, bu fahiş fiyatla yaptırılan ankete gerek var mıydı, bu sorunun yanıtını arıyor.

PAZARLIK USÜLÜ ANKET İHALESİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin pazarlık usulü ile ihale gerçekleştirip anket yaptırarak zorda olan bütçesine rağmen 214 bin lira ödediği ortaya çıktı. Ankette yüzde 88 başarılı çıktı

Anketi beğendi ama maliyetini açıklamadı
Başkan Mustafa Demir, ‘214 bin lira ödeyerek yaptırdığı ankette, belediyeden vatandaş memnuniyeti yüzde 88 çıktı. Demir ‘Anketi ziyadesiyle beğendiğini açıkladı.

HafEXp

Büyükşehir ankete 214 bin lira öderken yine kredi çekti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber