Başakşehir'deki bıçaklı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı

Başakşehir'deki bıçaklı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı

📅 06.10.2026 10:57 🕐 1 saat önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
ANKARA, (DHA)- RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Başakşehir'deki bıçaklı saldırıya ilişkin İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla yayın yasağı getirildiğini açıkladı.RTÜK'ün sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin 6 Ekim 2026 tarih

ANKARA, (DHA)- RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Başakşehir'deki bıçaklı saldırıya ilişkin İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

RTÜK'ün sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin 6 Ekim 2026 tarihli ve 2026/9304 D. iş sayılı kararı uyarınca; Başakşehir'deki Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelen bıçaklı saldırı olayına ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Karar, olayın aydınlatılması sürecinin sekteye uğramaması, şüphelilerin yakalanması ve kamu düzeninin korunması amacıyla alınmıştır. Karar gereğince; soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yazılı, işitsel, görsel basında, internet medyasında ve sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve eleştiri yayını yapılması 5187 sayılı Basın Kanunu uyarınca yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

flaş
Sıradaki Haber
flaş
Etiketler: #Ankara #Genel

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler