Bakan Memişoğlu: 17,4 milyon kanser taraması gerçekleştirdik

Bakan Memişoğlu: 17,4 milyon kanser taraması gerçekleştirdik

📅 02.10.2026 15:07 🕐 49 dakika önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
ANKARA, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, "Temmuz 2024’ten bu yana Ulusal Kanser Tarama Programımızla 17,4 milyon tarama gerçekleştirdik" dedi. Bakan Memişoğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erken teşhis hayat kurtarır. Temmuz 2024’ten bu yana Ulusal Kanser Tarama Programımızla 17,

ANKARA, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, "Temmuz 2024’ten bu yana Ulusal Kanser Tarama Programımızla 17,4 milyon tarama gerçekleştirdik" dedi.

Bakan Memişoğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erken teşhis hayat kurtarır. Temmuz 2024’ten bu yana Ulusal Kanser Tarama Programımızla 17,4 milyon tarama gerçekleştirdik. Tarama merkezi sayımızı 493’e, mobil KETEM sayımızı 60’a çıkardık. Bu süreçte; 5,1 milyon vatandaşımızın meme kanseri taramasını gerçekleştirdik. 300 bin şüpheli bulguyu tespit ederek 21 bin vatandaşımızın erken evrede tanı almasına katkı sağladık. Mobil KETEM araçlarımızla 570 bin vatandaşımıza yerinde hizmet sunduk. 99 milyon hatırlatma SMS’i ile vatandaşlarımızı taramalara davet ettik. Sağlığınız bizim için kıymetli; en yakın Sağlıklı Hayat Merkezine, KETEM’e veya Mobil KETEM araçlarımıza başvurarak ücretsiz taramanızı yaptırmayı unutmayın" ifadelerini kullandı. (DHA)

Van’da tarihi eser operasyonu
Sıradaki Haber
Van’da tarihi eser operasyonu
Etiketler: #Ankara #Genel

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler