Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması
BIST 100
13.112,31 1,36%
DOLAR
44,6113 0,08%
EURO
51,5148 0,08%
GRAM ALTIN
6.637,35 -0,36%
FAİZ
42,43 -0,84%
GÜMÜŞ GRAM
103,30 -0,97%
BITCOIN
68.532,00 -1,86%
GBP/TRY
58,9976 -0,07%
EUR/USD
1,1527 -0,12%
BRENT
111,12 1,23%
ÇEYREK ALTIN
10.859,18 -0,30%

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

manşet kopya

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam konusunda açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık, aralıkta da yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara'da "Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı"nda değerlendirmelerde bulundu. Bilgin'in gündeminde EYT'den asgari ücret zammına kadar birçok konu vardı.

"EYT SORUNU ARALIK AYINDA MECLİSE GELECEK"
Bakan Bilgin, Aralık ayında ETY sorununun Meclise geleceğini belirterek, "Elbette sorunlarımız var. Enflasyon sorunu var. Esnafın kredi sorunu var. Esnafın karşı karşıya olduğu emeklilikle ilgili sorunu çözeceğiz. Onların her sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımızın sorunu çözmek için de çalışmalar yapıyoruz. Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz" dedi. Bakan Bilgin konuşmasının devamında, "Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim." şeklinde konuştu.

"ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONUN TAHRİBATINDAN KORUYACAĞIZ"
Asgari ücrete tarihin en büyük zammının yapıldığını hatırlatan Bilgin, "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.

(haberler)

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.