Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun gripten korunun

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun gripten korunun
28.12.2018
A+
A-

Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op.Dr. Yusuf Şentürk, havaların soğumasıyla birlikte artan gribal enfeksiyonlar için dikkatli olunması gerektiğini belirterek, doğru tedavinin iyileşme süresini kısalttığını söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Şentürk, soğuk hava ile birlikte gribal enfeksiyonlarda yaşanan artışlardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek adına bazı besinlerin mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirterek, grip hastalığı hakkında bilgiler verdi.

GRİP BELİRTİLERİ
“İnfluenza” adı verilen bir virüs nedeniyle meydana gelen genel vücut kırgınlığı ile birlikte kas ağrıları ve ateşle kendini gösteren, salgın yapan, bulaşıcı solunum yolu hastalığına grip denir. Grip, özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde görülmektedir.
Kişide burun akıntısı, hapşırma, burun kaşıntısı, baş ağrısı, yüksek ateş, halsizlik, üşüme veya titreme gibi durumlar grip belirtileri arasında sıralayabiliriz.

BULAŞICI BİR HASTALIK
İş hayatında, okul hayatında, bilhassa hamile olan anneler arasında sıkça görülen bu hastalık, tedbir alınmadığı takdirde kötü sonuçlara yol açmaktadır.
Grip virüsü olan kişilerin belli bir süre istirahat etmeleri ve çok fazla toplum içinde bulunmamaları önerilmektedir. Aynı zamanda grip olan kişilerle aynı havlu, mendil, makyaj malzemesi, bardak ve atkı gibi eşyaları kullanmaktan kaçınılmalıdır. Aksi halde grip virüsünün bulaşması daha kolay ve hızlı olacaktır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN
Bu hastalık genellikle kişinin bağışıklık sistemine göre bir hafta içinde iyileşme göstermektedir. Bol sıvı alınmalı, yatak istirahati uygulanmalıdır. Ayrıca protein içeren beslenmenin yanında sebze ve meyve ağırlıklı gıdalar tercih edilmelidir. Karbonhidrat içeren besinler tercih edilmemelidir. Doğru bilinen bir yanlışı düzeltmek gerekirse antibiyotikler grip tedavisinde herhangi bir etkiye sahip değillerdir. Eğer gribin neden olduğu bir bakteryel hastalık söz konusu ise antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Bu nedenle doğru tedavi için mutlaka bir uzman doktora başvurulması gerekmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber