Bafra’da ‘Omü Çiftçi Günü’ Düzenledi

Bafra’da ‘Omü Çiftçi Günü’ Düzenledi
06.09.2016
A+
A-

Samsun’un Bafra İlçesinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesince “Çiftçi Günü” düzenlendi.

Çetinkaya Mahallesi’ndeki sulama alanında düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakam vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, tarımla uğraşan bir aileden geldiğini belirterek, “Tarımla meşgul olanları gördükçe müthiş mutlu oluyorum. Dünya sanayi ülkeleri ve tarım ülkeleri olarak bölündü. Biz de biraz sanayi biraz tarım alanına gittik. Ancak, tarımı biraz ihmal ettik.” dedi.

Türkiye’de tarım sektörünün yanı sıra teknolojinin de gelişmesi gerektiğini altını çizen Şahin, “Tabi bir taraftan gelişmişlik içerisinde olmamız gerekiyor diğer taraftan mutlaka tarımda bilimsel düzeyi çok üst düzey katmanda olan tavır içerisinde olmamız lazım. Varsın sanayiyle uğraşalım. Sütle ilk tanışan ülke biziz. Hollanda’ya süt üreten ülke biz olmamız gerekirken onlar bize süt ürünlerini gönderiyorlar. Üstelik de büyüklükleri Konya Ovası kadar kıyaslanacak bir büyüklükte, onun için biraz daha fazla üretmemiz gerekiyor.” ifadeleri kullandı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Bilgiç ise, Samsun’un en kıymetli varlıklarından bir tanesinin de üniversite olduğunu söyledi.

Üniversitelerin neden var olduğunun iyi idrak edilmesi gerektiğini belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

“Bizim atacağımız her adımda teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa olsun insanlarla ilerliyoruz. İnsanlar sağlıklı olmadıkça, iyi olmadıkça sağlıklı adımlar atabilmemiz mümkün değil. İnsanın varlığını sürdürebilmesi için besin kaynaklarının yeterli olması lazım, Çok küçük ülkelerde tarımda kendilerinden büyük ülkelerin önüne geçmesi bilgiyi ve teknolojisi yerinde kullanmaları ile mümkün olmuş.”

Konuşmaların ardından katılımcılar, basınçlı sulama sistemlerinin çalışmasını görmek ve sistemi çalıştırmak için alana giderek, sisteminin nasıl çalıştığıyla ilgili bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.