Bafra’da AK Parti İlçe Başkanı olan Avukat Bafralı çiftçilere icra gönderdi

Bafra’da AK Parti İlçe Başkanı olan Avukat Bafralı çiftçilere icra gönderdi
03.12.2020
A+
A-

Samsun’da Bafra İlçesi’nde borçlu çiftçiye icra tebligatlarının kooperatifin avukatlık işlerini alan AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz tarafından gönderiliyor.

Şu an çok sayıda çiftçi Tarım Kredi Kooperatifine olan borcu nedeniyle icralık ve hacizlik durumda.

ÇİFTÇİLER İCRALIK
Samsun’un Bafra ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifine kefillerle birlikte yaklaşık 900 civarında çiftçinin borcundan dolayı icralık ve hacizlik durumda olduğu, gündeme geldi. Bafra ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifinin avukatlık işini alan AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz’in ise kooperatife borçlu olan çok sayıda çiftçiye icra işlemi başlattığı bildirildi.

TRAKTÖRÜNÜ İNEĞİNİ SATAN ÇİFTÇİLER VAR
Bafra ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifine borçlu ve haciz işlemi ile karşı karşıya olan çiftçi sayısının kefillerle birlikte 900 kişiyi bulduğu iddia edilirken bazı çiftçilerin kooperatife olan borçlarını ödeyebilmek için traktörlerini ve ineklerini sattığı öğrenildi. AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz’in yaptığı, son iki gün içinde ise toplam 290 çiftçiye daha ilçe başkanının hukuk bürosundan icra tebligatı gönderilmek üzere liste hazırlandığı bildirildi.

Tarım Kredi Kooperatifine borçlu olan çiftçilere ödeme için yüzde 25 faizle erteleme yapıldığını açıklayan 1032 Nolu Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Balta, haciz işlemlerinin kooperatifin avukatlığını yapan AKP Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz tarafından yapıldığını doğrulayarak “Yüzde 25 faiz ile 6 ay erteleme yapılıyor. Bu sürede uygulanan faiz nedeniyle ne kadar ödeme yapılırsa yapılsın, eski borç sürekli katlanıyor. Bafra’da hacizlik durumda olan çiftçiler var. Bende kefilikten dolayı icra tebligatı aldım. Bu çiftçilerin sorunlarını çözmek için girişimlerde bulunduk ancak şuana kadar bir netice alamadık. Son olarak Ankara’ya giderek Tarım Kredi Kooperatifinin Genel Merkezi ile görüştük. Devletimizin sesimizi duymasını istiyoruz.” dedi.

HEPSİ İCRALIK DURUMDA
CHP Bafra Belediyesi Meclis üyesi Erhan Akbulut’ta 2017 yılında kooperatiften 50 bin lira kredi kullanarak traktör aldıklarını, kendilerinden 2 bin lira komisyon alınarak senetlerinin düzenlendiğini belirterek “Tarım Kredi Kooperatifi 2007-2019 yılları arasında değişen faiz uygulamasına geçmişti. Bu faiz uygulaması ile çiftçi kooperatife ne kadar borcu olduğunu bile bilemiyordu. Biz de o dönemde traktör almak için 2017 yılında kooperatiften 50 bin lira kredi kullandık. Daha sonra bu krediyi ödemekte sıkıntı yaşadığımız için hesaplarımıza anında blokeler konuldu. Biz 2017 yılında kooperatiften aldığımız 50 bin liralık krediyi tam 115 bin lira olarak geri ödedik. Şuan Bafra ilçesinde kefilleri ile birlikte 900 civarında çiftçi kooperatife borçlu ve hepsi de icralık durumda” dedi. 1032 Nolu Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Balta, Ankara’da yaptıkları görüşmeler sonucunda kooperatif genel merkezinin, icra işlemlerini bir ay durdurma kararı aldığını da söyledi.

(Samsun Kent Haber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber