Ayvacık’ta hasat öncesi fındık şenliği

Ayvacık’ta hasat öncesi fındık şenliği
08.08.2019
A+
A-

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Bahar Şenliği, bu sene, “Mangalını Yak, Eğlenmene Bak” sloganıyla “Hasat Öncesi Fındık Şenliği” adı altında gerçekleşecek.

Ayvacık şehir merkezinde 12 Ağustos Pazartesi (Kurban Bayramı’nın ikinci günü) Terce Deresi mevki 15 Temmuz Şehitler Parkı yanında gerçekleşecek olan şenlik, dolu dolu etkinliklerle muhteşem bir eğlenceye ev sahipliği yapacak.

KONSER, GÖSTERİ VE ÇEKİLİŞ VAR

7’den 70’e her vatandaşa yönelik etkinliklerin olacağı şenlikte, Canik Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu dans gösterisi yapacak. Muaythai Dünya Şampiyona olan Milli sporcu Tuğçe Akkuş, Muaythai ve Kick Boks gösteri ekibi ile katılacağı şenlikte, ‘Geleneksel Ağalık Yarışı’ düzenlenecek. Türk Halk Müziği sanatçıları Havanur, Hüseyin Şimşek, Hazal Demir ve Ferhat Hantal’ın sahne alacağı şenlikte, yöresel şarkılar eşliğinde alanı dolduran binlerce davetli doyasıya eğlenme imkanı bulacak. Program sonunda ise her yıl olduğu gibi sürpriz hediye çekilişleri gerçekleşecek. 

Kurban Bayramı nedeniyle etkinlik alanında “Mangalını Yak, Eğlenmene Bak” sloganıyla vatandaşlar mangal yapabilecek. Aynı zamanda çocuklar için “10D Sinema, Boxer, Şişme Oyun Parkı, Oyun Havuzu, Salto Trombolin, Düz Trombolin ve Masa Topu” oyun aletleri etkinlik alanında yer alacak.

GÜN BOYU ŞENLİK

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, bu sene şenliğin fındık hasat dönemi ve Kurban Bayramı’na denk geldiğini belirterek, bu iki önemli günü şenlikle taçlandırmak istediklerini kaydetti. Şehir merkezinde, ulaşımı kolay, geniş alanda, vatandaşların kurban etlerini getirip mangal yapabileceği, çocukların oyuncaklarla oynayabileceği, konser, çekiliş, gösteri gibi çeşitli aktivitelerle vatandaşların gün boyu eğlenebileceği bir şenlik planladıklarını belirten Erdal Avcı, tüm Samsunlular başta olmak üzere Vali Osman Kaymak’ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i, Samsun milletvekillerini, ilçe belediye ve tüm siyasi parti başkanlarını, sivil toplum kuruluşları başkanlarını, ziraat odaları başkanlarını, komşu ilçeleri ve Ayvacıklı hemşehrilerini davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber