Ayvacık’ta Demokrasi için Meşale Yürüyüşü

Ayvacık’ta Demokrasi için Meşale Yürüyüşü
27.07.2016
A+
A-

 Fetullahcı terör örgütünün (FETÖ) 15 temmuzda gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Ayvacık 10 gündür sürdürülen demokrasi nöbetine devam ediyor.

Demokrasi nöbeti kapsamında Ayvacık Belediyesi ve Akparti ilçe Başkanlığı tarafından geniş katılımlı meşale yürüyüşü düzenlendi.

Programa başta Belediye  Başkanı Mustafa Belur ve eşi Aynur Çoban Belur olmak üzere Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi Eda Kuruca, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refahittin Şencan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Kemalettin Gökçe, Yılmaz Ersoy, Belediye Meclis  Üyeleri, İlçe Müftüsü Hadi Keskin, Belediye Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı, Yazı İşleri Müdürü Fedai Altıkat, Ak parti İlçe Kadın kolları ile ilçe Gençlik Kolları başkanları, Ak Parti İlçe Teşkilatı ile üyeleri ve yüzlerce halk katıldı.

     İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü önünden başlayan meşale  yürüyüşü boyunca akın akın katılımların olduğu gözlenirken  evlerindeki vatandaşlar da  balkonlarında salladıkları Türk bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne destek oldular. Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden 7’den 70’e tüm ilçe halkın katıldığı yürüyüş boyunca birlik ve beraberliği pekiştiren darbe girişimi ve darbecileri lanetleyen sloganlar atıldı. ilçeni Kent meydanına kadar yapılan yürüyüşün sonunda meydanda kurulan platformda demokrasi şöleni etkinliği gerçekleştirildi.

    Coşkulu kalabalığa ilk olarak seslenen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan “Öncelikle bu kutlu davamızda , bu kutlu yürüyüşümüzde bizleri yalnız  bırakmayarak devletimizin ve milletimizin bekası için bizlerle beraber meydanımızda 10 gündür demokrasi nöbeti tutan siz ilçe halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu milli gururumuzun büyük onuru sizlersiniz. Sizler sayesinde biz meydanlarda sesimizi yükseltiyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızdan tamam mesajı gelinceye kadarda bu şerefli ve onurlu nöbete meydanlarda devam edeceğiz” dedi.

   Ayvacık  Belediye Başkanımı  Mustafa Belur ‘’ Yeni bir tarih yazan kahraman milletimizin her bir ferdinin yani sizlerin önünde saygı ile eğiliyorum. Yaşadığımız coğrafyada bu gün yeni bir tarih yazan siz kutsal milletimiz, her biriniz kendinizle gurur duyabilirsiniz. Çünkü sizler dünyaya vatan ne demek dik duruşunuz ile öyle güzel gösterdiniz ki bu duygu kelimelerle ifade edilemez.  Her akşam buluştuğumuz bu meydanda sizlere baktıkça bu coğrafyada bu zamanda dünyaya yeni bir tarih yazan, yeni bir pencere açan bir milletin ferdini görüyor gururlanıyorum.

   15 Temmuz gecesi milli tarihimizin en kara günlerinden bir tanesini yaşadık ama sizler iman gücünüzle, birlik ve beraberliğinizle ulusumuzun tarihine kara bir leke olarak geçecek olan gece karşısında o kadar güzel bir destan yazdınız ki, siz asil milletimiz sayesinde onurlu bir günün tarihine tanıklık ettik. Yürekten söylüyorum şu meydanları dolduran ülkemizde ve ilçemizde yaşayan herkes bu memleketin gerçek sahibi sizlersiniz. 10 gündür tuttuğumuz bu nöbet insanlığın nöbetidir. Bu nöbet demokrasinin nöbetidir. Bu nöbet milli iradenin nöbetidir. Bu nöbet 2. Kurtuluş zaferinin kazanma nöbetidir. Bu nöbet geleceğimizin nöbetidir.

   Bugüne kadar meydanlarda vermiş olduğunuz destekten dolayı her birinizin saygıyla elinizden, alnınızdan öpüyorum. Bu uğurda şehit olan tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gazilerimize de hepiniz adına selamlar gönderiyorum.’’ Dedi.

    Belediye başkanından sonra konuşma yapan İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ‘’ Ayvacık’ın 43 mahallesinden, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen kıymetli hemşerilerim demokrasi hareketine hoş geldiniz şeref verdiniz. 15 Temmuz gecesi yaşanılanları tiyatro diyerek nitelendirenlere inanmayın, kanmayın. Bu Ülke hainlere dünya tarihinde görülmemiş bir ders vermiştir. Bir millet kuzeyiyle, güneyiyle, din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeksizin bir bütün olmuş düşmanın nerden geldiğine bakmadan içerden ve dışardan gelen saldırılara karşı elinde bayrakla, göğüsün de imanla tanka karşı, topa karşı göğsünü siper etmiş canını hiçe sayarak demokrasi için, bu ülkenin geleceği için canını feda etmekten çekinmemiştir. Bunun ne Türkiye tarihinde ne bu coğrafyada nede dünya tarihinde başka bir örneği yoktur. Bu başarı bu gurur bu millete sizlere aittir. İman dolu göğsümüz ve elimizde şerefli bayrağımız ile hem o çete başına hem de onun bütün müritlerine gösterdik ki bu millet Başkumandanıyla, Milletvekilleriyle, her bir ferdi ile tehlike ne olursa olsun eğilmez, bükülmez, dimdik demokrasi için herkesle mücadele etmeye hazırdır. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlarken bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.’’ Dedi.

    Coşkulu kalabalığa seslenen Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ‘’ Demokrasimizin yılmaz bekçileri sizleri saygı ile selamlıyorum. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu ne güzel bir tablodur. Meydanın yarısından çoğu hanım kardeşlerim doldurmuş. İşte biz böyle güzel annelerin evlatları, böyle güzel bacıların kardeşleriyiz.

    Bu gün demokrasi nöbetinin 10. akşamındayız, Sn. Reisi Cumhurumuz, Başkomutanımız 20 derse 20, 30 derse 30, 40 derse 40 gün daha bu meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Çünkü bu Ülkenin tek bir Başkomutanı var oda Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu fetocular, haşhaşiler böyle bilsinler. Başka Başkomutan arayan lütfen Pensilvanya’ya gitsin, Ülkeyi terk etsin.

   Malesef pahalı bir arasa üzerinde yaşıyoruz. Bizim Ülkemizde herkesin gözü var. Esnaf kardeşlerimiz bilirler müşteri fazla olunca ürün değerli olduğu için  pahalı olur.

   15 Temmuz gecesi bildiğiniz gibi akıllarını Pensilvanya’ya satmış bir avuç teröristin hükümete karşı, sizlere ve milli iradeye karşı bir darbe girişimi ile karşılattık. Şunu çok iyi ayırt etmek lazım şanlı Türk ordusunun bir mensubu değildi bu hainler. TSK’nin içine sızmış vatan hainlerini Mehmetçik’imizden çok iyi ayırt edelim. Mehmetçik vatanı için, milleti için, devleti için her an şehit olmaya hazır kahraman Türk askeri demektir. Bu vatan hainleri 15 Temmuz akşamı iki hususu göz ardı ettiler. Birincisi ruküdan başka eğilmeyen Başkomutan Sn. Recep Tayyip Erdoğan, ikincisi Cumhurbaşkanı’nın yanında duran Türk halkını, Samsunluları, Ayvacıklıları unuttular. Halkın karşısında hiçbir gücün duramayacağını idrak edemediler. Türk halkı o çıplak elleri ile silahı olmadan tankın paletlerini tuttular, silahların karşısında iman dolu göğüslerini siper ettiler.  Bu ülke tarihinden beri çok imtihanlara gebe kaldı bugünlere kolay gelmedi. Bu gün vatanımıza el uzatan, bölmek isteyen hainlere karşı birlik olma, beraber olma, dimdik ayakta durma günüdür.  Hangi siyasi partiden olursak olalım bu gün tüm Türkiye olarak vatan için tek yumruk olma günüdür. ‘’ Dedi.

   Konuşmalar sonrasında şölen alanına dönüşen İlçenin  kent meydanı vatandaşların sloganları ile inledi. Program sonrası her gece olduğu gibi çok sayıda vatandaş İlçe Meydanında “demokrasi nöbeti” tutmaya devam etti.

01 (1) 01 (2) 01 (3) 01 (4) 01 (8) 01 (9) 01 (10)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.