Ayvacık’ta bahar şenliği düzenlendi

Ayvacık’ta bahar şenliği düzenlendi
18.08.2019
A+
A-

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği, bu sene ‘Mangalını Yak, Eğlenmene Bak’ sloganıyla ‘Hasat Öncesi Fındık Şenliği’ adı altında gerçekleşti.

Ayvacık şehir merkezinde Kurban Bayramı’nın ikinci günü Terce Deresi mevki 15 Temmuz Şehitler Parkı yanında gerçekleşen şenlikte yüzlerce insan, dolu dolu etkinliklerle muhteşem bir eğlence yaşadı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

Canik Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu dans gösterisi ile başlayan şenlik, Türk milletinin gururu, ay yıldızlı bayrağımızı dünya arenasında en tepeye taşıyan ‘altın kız’ lakaplı Ayvacık Başalan Köyü nüfusuna kayıtlı Dünya Muay Thai Şampiyonu olan Milli sporcu Tuğçe Akkuş ve arkadaşlarının muhteşem gösterisiyle devam etti.

ŞARKILARLA COŞTULAR

Türk Halk Müziği sanatçıları Hüseyin Şimşek, Havanur ve Hazal Demir birbirinden güzel türkülerle ve oyun havalarıyla şenliğe renk katarken, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin sanatçısı Ferhat Hantal kulakların pasını silen sesiyle şenliğe katılan vatandaşları mest etti. Vatandaşlar, hareketli şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Aynı zamanda alana kurulan ’10D Sinema, Boxer, Şişme Oyun Parkı, Oyun Havuzu, Salto Trombolin, Düz Trombolin ve Masa Topu’ oyun aletleri ile çocuklar hoşça vakit geçirdi. Yine alanda yöresel lezzetler ve ürünler sergilendi.

mangalını yak

ŞENLİK AĞASI İSMET ÇELEN OLDU

7’nci Ayvacık Ziraat Odası Hasat Öncesi Fındık Şenliği’nin Ağalık Yarışı’nda ise Süleyman Yiğit, Ayhan Şahin, Mustafa Töre, Kenan Kalaycı, Cemil Öztürk, Ahmet Aybudun, Şahin Töre ve İsmet Çelen yarıştı. Ankara’da yaşayan iş insanı İsmet Çelen, Ziraat Odası’na 34 Bin TL bağış yaparak, “Şenlik Ağası” seçildi. Diğer adaylar ise çeşitli bağışlarda bulundu.

AĞALIK KOÇLARI BAĞIŞLANDI

Diğer yandan Ayvacık Muhtarlar Derneği tarafından alınan iki adet “ağalık koçları” Şenlik Ağası İsmet Çelen tarafından birisi Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’na diğeri ise Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağışlandı.

PAT PAT SAHİBİNİ BULDU

Şenliğin sponsorları tarafından çeşitli hediyelerin verildiği çekilişte ise büyük ödül olan “pat pat aracı” Terice Mahallesi’ndeki genç çiftçi Hayati Belen’in 372 numaralı kalemine çıktı. Şenliğe katılan çocukların ve gurbette yaşayan öğrenci gençlerin çektiği numaralarla hediyeler sahiplerini bulurken, Çarşamba Sürücü Kursu sahibi Hasan Şahin de, çekilişte 850 TL değerinde SRC belgesi hediye etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FINDIK FİYATI TEŞEKKÜRÜ

Şenlikte açılış konuşmasını Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık üreticisinin derdine derman olduğunu belirten Avcı, “Allahım, Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden, hükümetimizden, Tarım Bakanımızdan, TZOB Genel Başkanımızdan, milletvekillerimizden, fındık taban fiyatı açıklanma sürecinde kim bir karınca misali mesai sarf ettiyse hepsinden Allah razı olsun” dedi.

EÜAŞ’IN DEPOLARINI AYVACIKLI’YA VERİN

Ayvacık’ta TMO tarafından “kalıcı fındık alımı deposu” için EÜAŞ’ın boştaki depolarını isteyen Oda Başkanı Erdal Avcı, “Sayın Bakanımız Ahmet Demircan burada. Belediye Başkanımız ve AK Parti İlçe Başkanımız konuyu iyi biliyor. Ama ne yazık ki; bürokratlarımız makamlarını sırça köşk sandıkları için, tapulu malları zannettikleri için çiftçinin derdiyle ilgilenmiyor. Bakanımızın Ayvacıklı’nın geçim kaynağı fındık. EÜAŞ’ın içinde hurda dolu depolar var. Ayvacıklı hemşehrilerim adına, çiftçilerimiz adına istirham ediyorum. Burayı bize tahsis edin. Çiftçiyi 50-80 km öteye ürününü taşıtmayın. Biz diyoruz ki; ‘bizim devlet büyüklerimiz bu işi mutlaka çözer.’ Ayvacıklı EÜAŞ’ın depolarını istiyor” diye konuştu.

mangalını

BAŞKAN KALAYCI’DAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’dan övgüyle bahseden Erdal Avcı, şöyle konuştu; “Biz Halil kardeşimle, başkanımla rakip değil, refik oluruz. Bu böyle bilene. Ayvacıklı’nın özlemi de, beklentisi de budur. Birlik ve beraberliktir. Dayanışmadır. Bu şenlikte bizimle birlikte oldu, ‘ben de ilçem için maddi ve manevi yanındayım abi’ dedi. Bu sözü bile yetti. Desteklerinden dolayı can kardeşime Halil Kalaycı’ya teşekkür ediyorum.”

ZİRAAT ODASI’NI ALKIŞLATTI

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ile kucaklaşan ve teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Kalaycı da, “Rabbim böylesine anlamlı bir bayramda birlikte olmayı nasip etti. Ziraat Odamız bu etkinliği 7’nci defa düzenliyor ve bu saye de gurbetten gelen hemşehrilerimizle de bayramlaşmayı, helalleşmeyi bizlere nasip etti. Bu coşkulu ve kalabalık festivalde emeği geçen Erdal ağabeyime, çalışma arkadaşlarına, kıymetli delegelerimize, Ayvacık Belediyesi adına teşekkür ediyorum. Bu mutlu günlerin, birlikteliğin devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE ÜRETELİM

Ziraat Odaları’nın tarihi hakkında notlar veren Halil Kalaycı, şöyle konuştu; “1881 yıllarda kurulmuş olan ziraat odaları, 1912’li yıllarda ilçelerde kurulmuş, zamanla büyümüştür. Ancak o dönemlerde gelirleri bu tür şenliklere yapmaya yetmezmiş. 2002 yılından Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarının göreve gelmesiyle çiftçimize büyük destekler verildi. Ancak bu destekler bizi sanki üretmekten alıkoydu. Bugün köylerde fındık toplayacak gençleri bulamıyoruz. İşsizlik var diyoruz, işçi bulamıyoruz. Evet devlet veriyor ama biz de üretelim. Ne kadar çalışırsak, üretirsek hem ülke ekeonomisine hem de şehir ve ilçe ekonomisine katkıda bulunuruz. Gençlerimiz göç etmez, istihdam alanları yaratırız.”

HEYECAN VE NEŞE BİR ARADA

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ise, “Fındık hasadı toplama heyecanı ve bayramın neşesi bir arada. Coşkulu bir kalabalık var. Coğrafyamızda zor bir süreçten geçiyoruz. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Millet olarak insan, beyin gücümüzle üretmeliyiz, hareket etmeliyiz. Dimdik ayakta duran, gücünü ortaya koyabilen, oyunları bozabilen, her türlü saldırıyı bertaraf edebilen bu yüce Türk aziz milletidir” dedi.

DEPO İŞİNİ ÇÖZECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram tebriklerini ve selamlarını getirdiğini belirten Ahmet Demircan, şöyle konuştu; “Fındıkla ilgili çalışmalarımız güzel netice verdi. Fiyat seviyesi siz üreticilerimizin arzuladığı gibi oldu. Ayvacık’ta fındık alım ve depo sorunu var ise çözmek bizim işimiz. EÜAŞ depolarından yararlanmak için harekete geçiyoruz. Halil Başkanım konunun takipçisi olalım, rapor hazırlayalım. Gerekli adımları atalım. Ayvacıklı üreticilerimiz mağdur olmasın.”

TURİZM ŞEHRİ AYVACIK

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise Ayvacıklıları selamlama konuşmasında şu sözleri söyledi; “Ayvacık turizm şehri. Doğal güzellikleri eşsiz. Burayı cennet yapmak biz siyasetçilerin görevidir. Dünya üzerinde böyle bir coğrafya yok. Karadeniz’in incisi olabilir. Projelendirelim, uğraş verelim, yatırıma hizmete destek olalım, biz halk için varız. Fındık taban fiyatı 4 dolar olmalı. Fındığı üreten biz, parayı kazanan yabancı şirketler. Bırakın çiftçimiz kazansın. Üretici yüksek fiyat olsun, bahçesindeki tek bir fındığı bile yerde bırakmaz. İyi üretim sağlayacaktır.”

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Ayvacık Ziraat Odası 7’nci Hasat Öncesi Fındık Şenliği’ne AK Parti Samsun Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, AK Parti İlçe Başkanı Sertaç Can, İlçe Emniyet Amiri Faruk Türk, İlkadım Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, Çarşamba-Salıpazarı-Ayvacık Organik Fındık Birliği Başkanı Ali Demir, Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Sarıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Çarşambalılar Derneği Başkanı Korkmaz Kurt, Çarşamba Metro İşletmecisi Cemalettin Durmuş, Çarşamba Türk Telekom Şefi Ahmet Bölükbaş, Çarşamba Sürücü Kursu sahibi Hasan Şahin, 5’nci Şenlik Ağası Ayhan Şahin, belediye meclis üyeleri, ziraat odası meclis üyeleri ve delegeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğe katılamayan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar tebrik telgrafı gönderdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber