Ayvacık ziraat odasından santrale hayır imza kampanyası

Ayvacık ziraat odasından santrale hayır imza kampanyası
07.10.2019
A+
A-

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi’nde Oltan Köleoğlu Enerji tarafından inşaatına başlanan Biyokütle Enerji Santrali ile Çınarlık’ta C6 Group A.Ş. tarafından inşa edilecek olan mangal ve nargile kömürü üretim santraline ‘hayır’ demek için Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı’nın öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı.

Halk Pazarı günü nedeniyle Ayvacık Meydanı’nda kurulan standa gelen Ayvacıklılar, iki santralin kurulmaması için imza verdi. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’nın öncülük ettiği imza kampanyasına çiftçiler yoğun ilgi gösterirken, Başkan Avcı iki santralle ilgili halkı bilgilendirdi.

Başkan Erdal Avcı, Çarşamba başta olmak üzere Ayvacık, Terme ve Salıpazarılı halkın santrallerden çıkacak kül ve dumanlarla zehir soluyacağını savundu.

Çarşamba Ovası’nın zehirlenmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Avcı, “Yüzbinlerce aile bu ovadan geçimini sağlıyor. Hem tarlalarımız hem de sağlığımız tehlike altında. İçtiğimiz su, soluduğumuz hava, ekmeğimizi çıkardığımız toprağımızı kirletecekler. Üstüne üstlük bir değil iki santral. Bize yaşam hakkı tanımıyorlar” dedi.

Oltan Köleoğlu şirketinin çiftçiden alımlara başladığını öğrendiklerini belirten Başkan Erdal Avcı, “Santral kurulacakmış, her şey bitmiş gibi davranıyorlar. Algı yaparak, bizleri kabullendirmek istiyorlar. Buna inanmayın, kanmayın. Biz gece gündüz mücadelemizi edeceğiz. Çevreci örgütlerle istişare halindeyiz. Santralin yapımı durdurulması için mahkemelik oldu. Biz işin peşindeyiz, size gelip ürününüzü alacağız deselerde, vaadlerde bulunsalar da asla ürününüzü vermeyin” uyarısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber