Ayvacık Artık Saklanmasın!

Ayvacık, adı üzerinde saklı cennet. Ama artık bu kadar saklı olmasına gerek yok.

20.12.2016
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Ayvacık İlçe Örgütü tarafından düzenlenen İlçe danışma kurulu toplantısına katıldı. Ayvacık’ın turizm beldesi olması için gereken çabanın gösterilmediğini belirten Tufan Akcagöz, “Ayvacık, adı üzerinde saklı cennet. Ama artık bu kadar saklı olmasına gerek yok.

Samsun olarak Ayvacık’tan layıkıyla yararlanamıyoruz. Ayvacık artık kendisini göstermeli, bu güzelliği tüm Türkiye ve hatta dünya görmeli ve tanımalıdır. Doğasıyla, havasıyla, suyuyla bu şirin ilçemiz, bir turizm beldesi haline gelebilir ama bunun için çaba harcamak, emek harcamak gerekiyor. Devletin bu işe mutlaka el atması, özel teşebbüsü teşvik edecek bir takım tedbirler alması ve projeler ortaya çıkarması gerekiyor. Bu, halkımız açısından da bir istihdam sahası olabilir. Bunu es geçmemek gerekiyor. Turizm, bacasız sanayi olarak ifade edilir. Böyle bir organizasyon, hem Ayvacık’a yakışır, hem de bu şekilde Samsun’un ve Türkiye’nin yüzü güler.” dedi.
Parlamentoda, nasıl bir sistem öngördüğü bile henüz belli olmadan boş kağıtlara imza atan milletvekillerinin olduğunu ve böylesi bir sistem değişikliğinin bile ciddiyetten uzak ele alındığını dile getiren Akcagöz, “Başkanlık, bu topraklarda Padişahlık olur diyoruz. Haklı dayanaklarımız da var. Başkanlık sistemi tartışmaları, ülkenin gündemine, Anayasa Hukuku kürsülerinde tartışılarak gelmedi. Şayet öyle olsaydı, en azından ciddi bir tartışılabilir tarafı olurdu. Peki ya nasıl geldi? Ben yüzde elli oy almış bir adamım, neden benden başkan olmasın diyen tek irade, ülkenin gündemini bu sistem değişikliği tartışmalarıyla tıkadı. Parlamenter demokraside bir siyasinin gelebileceği en yüksek nokta, Cumhurbaşkanlığı. Bunun daha üstü yok. Arzulanan, bunun daha üstüne çıkmak. İşte bizi düşündüren ve endişeye sürükleyen bu. Üsküdar Belediyesi aracı, bangır bangır, Halifemizi seçmemiz lazım artık diye bağırıyor. Mesele, Başkan seçmek değil, Halife seçmek. Buna mutlaka dur diyeceğiz. O kadar da değil. “ diye konuştu.

 

Havuz medyasının, kimi gerçekleri gözden kaçırmak için bilerek çarpıttığını söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, “İşlerini gayet iyi yapıyorlar. Türkiye’de gazete okuma oranı neden düşük diye soranlar, önce gelsinler Türkiye’deki gazetelerin haline bir baksınlar. Çoğu zaman üç maymunu oynuyorlar. Ve bunun yanında, halkın gerçek ve tarafsız haber alma hakkını kullanmasına da engel oluyorlar. Nereye baksanız, yandaş kanallar, gazeteler. Tabi, bu televizyon kanallarına çıkanlar da, kurşun asker gibi bir görev ifa etmek için çıkıyorlar. Kamuoyu da bu tiyatroyu izliyor. Ancak bir gerçek var ki, o da insanların artık uyanmaya başladığıdır. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında AKP’nin icraatlarına, “Artık yeter!” diye haykıracak binlerce insan var, bunu biliyoruz. O nedenle, hele bir referandum sandığı gelsin, bu halk başına yeniden Padişah getirmeyecektir. O gece trafoya kedi girmezse, referandumdan Başkanlık geçmez. “ diye sözlerini tamamladı.

 

Ulaşım imkanları kısıtlı olmasına rağmen uzak köylerden gelen partililere ve tüm katılımcılarla birlikte, organizasyonu sağlayan CHP Ayvacık İlçe Başkanı Efe Bilal’e teşekkür eden Tufan Akcagöz, bir süre partililerle sohbet etti. 
ayvacik-artik-saklanmasin
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber