Aydın: Bu Toprakları Biz Yönetemedik Al Unesco Sen Yönet Demek Yanlıştır

Aydın: Bu Toprakları Biz Yönetemedik Al Unesco Sen Yönet Demek Yanlıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Canik İlçe Başkanlığı, Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonunun düzenlemiş olduğu (KAYHAF) Genel İstişare Toplantısına iştirak etti. Toplantıda özellikle Samsun ve bölge avcılarının sorunları ele alındı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Canik İlçe başkanı Ahmet Aydın yaptığı yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Samsun’da 5500 belgeli avcının ilimizde yaşadıkları sıkıntılara şahit oldum. Avcılar sorunlarını çözmeye odaklı çalışmaları ve projelerini açıkladılar. Makul ve mantık çerçevesinde talepleri, ilimize olan ekonomik katkıları tüm verileri ile ortaya koydular. Sitemleri ve gayretlerinin boşuna olmadığını gördüm. Bu ilin en büyük sulak alanının UNESCO ya devretmeye çalışanlar yanlış yoldadır.”

“BU TOPRAKLARI BİZ YÖNETEMEDİK AL UNESCO SEN YÖNET DEMEK YANLIŞTIR”

“Bu ülkenin Tarım Orman Bakanlığının ilgili Genel Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar ne hikmetse devre dışı bırakılmaya çalışılmış ve adeta bu toprakları biz yönetemedik al UNESCO sen yönet demek yanlıştır. Bu ülkenin öyle ya da böyle kendi Milli değerleri adı ne olursa olsun yabancı oluşumlara teslim edilmemelidir. Biz onlardan daha iyisini yapmalıyız, bu sulak alanı biz daha verimli hale nasıl getirebiliriz demek ve o bölgeyi en iyi bilen her anına her değişimine tanıklık eden avcıları bu alandan mahrum etmek yerine, avcılar ile birlikte tüm ortak paydaşları yan yana getirerek başarılı çalışmalar yapılması elzemdir.

Avcılar her şeyin farkında biliyorlar ki doğa yoksa avcılık yapamazlar, biliyorlar ki ormanlar yok olursa avlanamazlar. Onlar doğanın ve bu ülkenin gönüllü bekçileri, her biri devletin ilgili kurumlarından eğitimini almış, vergilerini ödemiş, avlanma haklarını kazanmış ve ilgili kanunlara riayet ederek avlanırken bu ülkenin de ekonomisine ciddi katkı sağlamaktalar. Bir noktada iç turizmin gerçek dinamiği avcılarımız. Bu camianın sesini duymamak, sorunlarını göz ardı etmek bizim anlayışımıza tersidir.”

“AVCILARIN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Kızılırmak Deltası’nda o ya da bu sebep ile avcılık faaliyetlerini yasaklamak, kısıtlamak şehrin ekonomisine ihanet olduğunu ifade eden Ahmet Aydın açıklamasını şöyle devam etti.

“Hakkını isteyen insanlara haklı oldukları her noktada hakları teslim edilmelidir. Kızılırmak deltasında o yada bu sebep ile avcılık faaliyetlerini yasaklamak, kısıtlamak bu şehrin ekonomisine ihanettir. 4915 sayılı kara avcılığı kanunun emrettiği şekilde avcıların Kızılırmak deltasında avcılık faaliyetlerini yürütmesi engellenmemelidir.

Karadeniz avcısının bölgenin en büyük sulak alanında ki tek talebi ortak paydaş olmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Canik ilçe başkanlığı olarak bu haklı talebin, bu haklı talebi gündeme getiren doğasını, vatanını seven avcılarımızın sorunlarının çözümü aşamasında elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

47039624 2022785784680039 2442711608208654336 n

47083155 2205371093074968 3086014833460510720 n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber