Atakum’dan Türkiye’ye örnek proje

Atakum’dan Türkiye’ye örnek proje
02.10.2018
A+
A-

Tokat Başçiftlikliler Dernek Başkanı Şükrü Kaygusuz ile Atakum Belediyesi Yörekent Projesi kapsamında protokol imzalayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Samsun’da faaliyet sürdüren hemşeri dernekleri, ‘Yörekent’ projemiz sayesinde kendi kültürlerini Atakum’da yaşatıyor” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tokat Başçiftlikliler Dernek Başkanı Şükrü Kaygusuz ile Yörekent Protokolü imzaladı. Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesi, farklı memleketlerden vatandaşlarımızın, huzur içerisinde yaşadığı bir Türkiye mozaiğidir” ifadelerini kullandı.

Atakum İlçesinin, dev bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum nüfusu, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’den aldığı göçle, son 4 buçuk yılda yaklaşık 60 bin kişi arttı. Sürekli göç alan yapısıyla bir Türkiye mozaiği haline gelen Atakum İlçesinde hemşeri derneklerini önemsiyor, onlarla birlikte düşünüyor ve birlikte üretiyoruz. Bu anlamda ilçemizin, farklı kültürleri buluşturan yapısından hareketle, Yörekent Projesini hayata geçirdik. Birçok hemşeri derneği ile bu anlamda görüşmelerimizi yaptık, bir kısmı ile protokollerimizi imzaladık. Yörekent Projesi Atakum’un kültürel zenginliğini daha da artıracak” diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın 55’te 55 proje sözü içerisinde yer alan Yörekent Projesinden faydalandıkları için mutluluklarını dile getiren Tokat Başçiftlikliler Derneği Başkanı Şükrü Kaygusuz, “Atakum Belediyesi ilçede önemli bir projeye öncülük ediyor. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya, hemşeri derneklerine verdiği önemden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yörekent Projesi sayesinde, kendi kültürlerini, örf ve adetlerini yaşatmak için dernek faaliyetleri sürdüren hemşerilerimiz, önemli bir imkana kavuşuyor. Biz de Tokat Başçiftlikliler olarak bu önemli proje içerisinde yerimizi aldık. İnşallah en kısa sürede ön hazırlıklarımızı tamamlayıp inşaat çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber